Składniki:
- 300-400 g brązowego ryżu bio
- 1 czerwona papryka bio
- 1 cebula bio
- 1 puszka kukurydzy bio
- 1 puszka ciecierzycy bio
- 5 jaj bio
- 5-6 ogórków konserwowych bio
- 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek bio
- 3 łyżki stołowe majonezu bio
- przyprawy bio: pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Ryż brązowy po ugotowaniu odsączamy i wrzucamy do dużej miski. Gotujemy jajka na twardo. Kroimy w drobną kostkę: paprykę, cebulę, ogórki, jajka i wrzucamy do miski. Dorzucamy odsączoną kukurydzę i ciecierzycę oraz rozdrobnione kawałki tuńczyka z oliwy z oliwek. Wszystko okraszamy majonezem i doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!
[Wróć do spisu Eko Sałatek] | [Wróć do spisu przepisów ]
Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!
Nasz adres: redakcja@biokurier.pl