
Pieczone ziemniaki z ziołami i polane oliwą ziołową [przepis]
Pieczone ziemniaki z ziołami to świetny pomysł na niebanalne i oryginalne danie. Można je zaserwować na obiad, choć dodadzą szyku również kolacji. Spróbujcie sami!
Pieczone ziemniaki z ziołami to świetny pomysł na niebanalne i oryginalne danie. Można je zaserwować na obiad, choć dodadzą szyku również kolacji. Spróbujcie sami!
Rustykalne bułeczki a’la proziaki nie musza mieć idealnego kształtu. Są bardzo smaczne i idealne, by zabrać je ze sobą na wiosenną wycieczkę. Przepisem na ich przygotowanie dzieli się Viola Grzelka, która wydała niedawno swoją drugą książkę „Mamucie Przysmaki: przepisy na wiosnę i lato”.
Pasztet wielkanocny zrobiony samodzielnie to prawdziwy rarytas. Może królować na świątecznym stole i być wykwintną przystawką. Wolny od polepszaczy smaku i konserwantów, a do tego bardzo dobry w smaku. Czego chcieć więcej?
Zakwas na żur jest niezbędny, by przygotować aromatyczną zupę na wielkanocny stół. Jego zrobienie nie jest trudne, o ile dysponujemy dobrym przepisem i odpowiednimi składnikami. Katarzyna Kosmala, autorka książki „Ziołowe smaki”, podpowiada, jak zrobić zakwas na żur. Zakwas na żur krok po kroku Zakwas na żur to podstawa. Dawniej, podobnie jak zakwas buraczany, był robiony
Żurek wielkanocny to podstawa wielkanocnego śniadania w wielu polskich domach. To zupa bardzo syta. Podaje się ją z wędzonką, białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Katarzyna Kosmala, autorka książki „Ziołowe smaki”, dzieli się sprawdzonym przepisem na żur. Jak robić wielkanocny żurek? W pierwszej kolejności potrzebny jest zakwas, na którego przygotowanie potrzeba czasu (ok. 3-4
Tarta z kremem śmietanowym brzmi smacznie? I tak też jest! Przekonują o tym Joanna i Michał Litwińscy, autorzy bloga „Ze zdrowiem mi do smaku”. Skorzystajcie z ich przepisu. Tarta ze kremem śmietankowym. Jak przygotować? Przepis na tartę jest uniwersalny. Ciasto przypomina kruche, robi się je szybko. Wykorzystajcie je również do przygotowania innych dań, np. tarty
Babeczki bezglutenowe to idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek. Przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników, również w wersji wegańskiej. Przepis na babeczki bezglutenowe Babeczki bezglutenowe przygotujesz bez mleka, jajek i cukru. Składniki połączy banan, który świetnie zastępuje jajko w wypiekach. To smaczny i pożywny deser dla alergików (ale uwaga: na banany mogą
Wegański gulasz węgierski nie tylko dobrze smakuje, ale też syci i dobrze prezentuje się na talerzu. To dobry sposób na to, by zaserwować swoim bliskim pożywne i wartościowe danie. Jest tez idealne na początek przygody z kuchnią roślinną. Wegański gulasz węgierski. Jak zrobić? Wegański gulasz nie ma w swoim składzie mięsa, ale to jego zaleta!
Zupa ramen to jedna z ciekawszych propozycji kuchni azjatyckiej. Kusi dobrym smakiem i paletą kolorów. Imponuje ilością dodatków. I myli się ten, kto uważa, że jej przygotowanie jest skomplikowane. Przekonajcie się sami. Zupa ramen. Jak zrobić? Przepisów na ramen jest całe mnóstwo. Jedne są trudniejsze, inne mniej. My stawiamy na prostotę i spora ilość dodatków.
Wegańskie leczo nie tylko dobrze smakuje, ale też obłędnie wygląda i dobrze pachnie. Pełno w nim warzyw i aromatycznych przypraw. Przepisem dzieli się Natalia Krupska, autorka książki „Vege Lunchbox”. Wegańskie leczo. Jak zrobić? Wegańskie leczo to propozycja na danie szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować „na zapas”. Po zamknięciu w słoiku może być przechowywane kilka
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.