KATEGORIA:

Przepisy

Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!

Najnowsze zdrowe przepisy

z wykorzystaniem żywności eko
Aktywne SmakiPrzepisyRelaks

Wege burgery z buraka dla aktywnych… i nie tylko

Burgery z buraka to propozycja dania pełnowartościowego. Warto poświecić trochę czasu i je przygotować, spokojnie wystarczą na 2-3 dni. Są łatwe do spakowania i zabrania z sobą do pracy czy …

czytaj więcej >>
maślak grzyb
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Co zrobić z maślaków?

Co zrobić z maślaków, które obok prawdziwków i podgrzybków, są najczęściej zbierane przez grzybiarzy? Czy nadają się wyłącznie do marynowania? A może są odpowiednie na sos grzybowy? Sprawdzamy!

czytaj więcej >>
pieczona owsianka z owocami
Ekologiczne jedzeniePrzepisyŚniadania

Pieczona owsianka z owocami [przepis]

Pieczona owsianka z owocami to propozycja na śniadanie dla dużych i małych. Jest nieco inna niż tradycyjna wersja tego dania, a do tego smaczna i można ją zabrać w podróż …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Placek ze śliwkami (przepis)

Placek ze śliwkami to smaczna propozycja na jesienny, sezonowy deser. Prezentujemy Wam przepis zainspirowany recepturą znajdującą się w książce „Kuchnia Jarska” autorstwa Jana Kazimierza Czarnoty. Publikacja ta wydana została po …

czytaj więcej >>
sos grzybowy
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Jak zrobić sos grzybowy?

Jak zrobić sos grzybowy, by uzupełniał smak dań mięsnych i makaronów? To nie jest wcale trudne zadanie, o ile zna się kilka kulinarnych trików. Jeśli jesteście nimi zainteresowani, zapraszamy do …

czytaj więcej >>
zupa po dajsku
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Zupa po tajsku z dynią i kolendrą [przepis]

Propozycja na jesienny obiad? Rozgrzewająca zupa po tajsku z dynią i kolendrą. Idealna dla smakoszy kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Kosmali „Ziołowe smaki”.

czytaj więcej >>
ciasto marchewkowe z daktylami i białą czekoladą
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Ciasto marchewkowe z daktylami [przepis]

Ciasto marchewkowe doskonale smakuje jesienią. Pasuje do popołudniowej kawy, świetnie współgra smakowo z kubkiem kakao. I choć przepisów na ten deser jest całe mnóstwo, my polecamy jego klasyczną wersję. 

czytaj więcej >>
zapiekanka z dyni
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Zapiekanka z dyni na dwa sposoby [przepisy]

Zapiekanka z dyni to smaczne i pożywne danie, które można przygotować na różne sposoby. My mamy dla Was dwie propozycje: jedną na szybki obiad, drugą na nieco bardziej pracochłonne, ale …

czytaj więcej >>
kluski dyniowe
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Kluski z dyni z masełkiem szałwiowym [przepis]

Kluski z dyni brzmią swojsko i smacznie, tak też zresztą smakują. To niebanalna i bardzo prosta w wykonaniu propozycja w sam raz na szybki obiad dla całej rodziny. Masełko szałwiowe …

czytaj więcej >>
zakwas z buraków w słoiku
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Zakwas z buraków. Jak zrobić?

Zakwas z buraków to podstawowy składnik wigilijnego barszczu. Ale to też naturalna moc witamin i składników odżywczych. Warto więc pić go przez cały rok. Kiedy szczególnie jest polecany? Jak kisić buraki? …

czytaj więcej >>
ciasto z buraków
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Ciasto z buraków [przepis]

Ciasto z buraków, umówmy się, brzmi intrygująco. Z ciastem kojarzymy raczej owoce, a nie warzywa, tym bardziej o tak wyraźnym smaku. A tu proszę! Da się z niego wyczarować pyszne …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Tarta ze śliwkami, kaszą gryczaną i kakao [przepis]

Tarta ze śliwkami, w której Anna Kalwa zestawiła ze sobą smaki soczystych owoców, kaszy gryczanej i kakao, to dobra propozycja na jesienny deser. To nietuzinkowe połączenie na pewno pozytywnie Was …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Zawsze pod ręką:

Z kategorii Wiesz co jesz: