Wege burgery z buraka dla aktywnych… i nie tylko
Burgery z buraka to propozycja dania pełnowartościowego. Warto poświecić trochę czasu i je przygotować, spokojnie wystarczą na 2-3 dni. Są łatwe do spakowania i zabrania z sobą do pracy czy …
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Burgery z buraka to propozycja dania pełnowartościowego. Warto poświecić trochę czasu i je przygotować, spokojnie wystarczą na 2-3 dni. Są łatwe do spakowania i zabrania z sobą do pracy czy …
Co zrobić z maślaków, które obok prawdziwków i podgrzybków, są najczęściej zbierane przez grzybiarzy? Czy nadają się wyłącznie do marynowania? A może są odpowiednie na sos grzybowy? Sprawdzamy!
Pieczona owsianka z owocami to propozycja na śniadanie dla dużych i małych. Jest nieco inna niż tradycyjna wersja tego dania, a do tego smaczna i można ją zabrać w podróż …
Placek ze śliwkami to smaczna propozycja na jesienny, sezonowy deser. Prezentujemy Wam przepis zainspirowany recepturą znajdującą się w książce „Kuchnia Jarska” autorstwa Jana Kazimierza Czarnoty. Publikacja ta wydana została po …
Jak zrobić sos grzybowy, by uzupełniał smak dań mięsnych i makaronów? To nie jest wcale trudne zadanie, o ile zna się kilka kulinarnych trików. Jeśli jesteście nimi zainteresowani, zapraszamy do …
Propozycja na jesienny obiad? Rozgrzewająca zupa po tajsku z dynią i kolendrą. Idealna dla smakoszy kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Kosmali „Ziołowe smaki”.
Ciasto marchewkowe doskonale smakuje jesienią. Pasuje do popołudniowej kawy, świetnie współgra smakowo z kubkiem kakao. I choć przepisów na ten deser jest całe mnóstwo, my polecamy jego klasyczną wersję.
Zapiekanka z dyni to smaczne i pożywne danie, które można przygotować na różne sposoby. My mamy dla Was dwie propozycje: jedną na szybki obiad, drugą na nieco bardziej pracochłonne, ale …
Kluski z dyni brzmią swojsko i smacznie, tak też zresztą smakują. To niebanalna i bardzo prosta w wykonaniu propozycja w sam raz na szybki obiad dla całej rodziny. Masełko szałwiowe …
Zakwas z buraków to podstawowy składnik wigilijnego barszczu. Ale to też naturalna moc witamin i składników odżywczych. Warto więc pić go przez cały rok. Kiedy szczególnie jest polecany? Jak kisić buraki? …
Ciasto z buraków, umówmy się, brzmi intrygująco. Z ciastem kojarzymy raczej owoce, a nie warzywa, tym bardziej o tak wyraźnym smaku. A tu proszę! Da się z niego wyczarować pyszne …
Tarta ze śliwkami, w której Anna Kalwa zestawiła ze sobą smaki soczystych owoców, kaszy gryczanej i kakao, to dobra propozycja na jesienny deser. To nietuzinkowe połączenie na pewno pozytywnie Was …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.