Leczo. Rodzaje, składniki i historia
Leczo to gęste danie jednogarnkowe, które cieszy się dużą popularnością w wielu krajach. Jakie składniki zawiera? Co warto dodać? Na co zwrócić uwagę podczas przygotowania? Zapraszamy do lektury
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

Leczo to gęste danie jednogarnkowe, które cieszy się dużą popularnością w wielu krajach. Jakie składniki zawiera? Co warto dodać? Na co zwrócić uwagę podczas przygotowania? Zapraszamy do lektury
Piernik, przepis który publikujemy poniżej, to nieodłączny element bożonarodzeniowego jadłospisu. Jeżeli jednak chcemy cieszyć się smakiem staropolskiego specjału, przygotowania należy rozpocząć 4-6 tygodnie wcześniej.
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? To pytanie nie jest przypadkowe, ponieważ sparzanie kapusty to ważny etap w przygotowywaniu gołąbków. Dzięki niemu liście stają się miękkie i elastyczne, co ułatwia ich ...
Kapusta kiszona to potrawa bez której trudno wyobrazić sobie kolację wigilijną. Jest potrzebna do nadzienia pierogów czy uszek. Stanowi główny składnik kapusty z grochem. Smaczna, pożywna, a przy tym bardzo ...
Pigwa to owoc, który na surowo może nie zachwyca – jest twarda, cierpka, a nawet nieco trudna do zjedzenia. Ale po obróbce termicznej zmienia się nie do poznania! Zyskuje głęboki ...
Suplementy diety w telewizji, mediach społecznościowych i sklepach przyciągają wzrok kolorowymi opakowaniami i obietnicą szybkiego zdrowia. Influencerzy skutecznie je promują, a wielu ludzi łyka bez zastanowienia, nie wiedząc, że wcale ...




Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.

