Makowiec – przepis
Makowiec to jedno z ciast, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Jaka jest jego symbolika? I jak zrobić makowiec, który się zawsze udaje? Przeczytajcie!
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

Makowiec to jedno z ciast, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Jaka jest jego symbolika? I jak zrobić makowiec, który się zawsze udaje? Przeczytajcie!
Pierniki to symbol Bożego Narodzenia. Pieczemy je wspólnie z dziećmi, a później skrzętnie chowamy, by wszystkie nie zniknęły przed wigilią. I choć przepisów na nie jest całe mnóstwo, my dzielimy ...
Kimchi to ikona kuchni koreańskiej, ceniona za ostro-kwaśny smak i korzystny wpływ na zdrowie. Ten tradycyjny przysmak powstaje w procesie fermentacji kapusty i innych warzyw, dzięki czemu zawiera naturalne probiotyki ...
Kimchi z czerwonej kapusty pięknie wygląda i świetnie pasuje do wigilijnej ryby. Na stole pełnym dań na ciepło i domowych słodkości jest wspaniałym i zdrowym dodatkiem o wyrazistym smaku i ...
Lubicie kimchi? Przepis, który przygotowaliśmy, pokaże krok po kroku, jak zrobić domową kiszonkę pełną smaku i naturalnych probiotyków, idealną do ryżu, zup czy kanapek.
Makaron od lat jest jednym z najpopularniejszych składników w polskich kuchniach – i trudno się temu dziwić. Jego przygotowanie zajmuje zwykle od 7 do 12 minut, można łączyć go z ...




Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.

