KATEGORIA:

Ekologiczne jedzenie

Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

hummus z ciecierzycy

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
pulpety z kaszy gryczanej, fasoli i buraków
PrzepisyWiesz, co jesz

Pulpety z kaszy gryczanej

Pulpety z kaszy gryczanej to propozycja smacznego i pożywnego posiłku, który łączy w sobie wartościowe składniki odżywcze z delikatnym smakiem. To danie, które sprawdza się zarówno na obiad dla całej ...

czytaj więcej >>
ciasto z jabłkami na niebieskim drewnanym blacie
DeseryEkologiczne jedzeniePrzepisy

7 prostych przepisów na desery z jabłkiem, które zawsze się udają

Zebraliśmy dla Ciebie 7 sprawdzonych przepisów na desery z jabłkami, które zawsze się udają i które znikają ze stołu, zanim zdążą wystygnąć. To proste receptury krok po kroku – idealne ...

czytaj więcej >>
sos grzybowy
Ekologiczne jedzenieObiadyPrzepisy

Jak zrobić sos grzybowy?

Jak zrobić sos grzybowy, by uzupełniał smak dań mięsnych i makaronów? To nie jest wcale trudne zadanie, o ile zna się kilka kulinarnych trików. Jeśli jesteście nimi zainteresowani, zapraszamy do ...

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaZdrowie

Anemia a senność, ciśnienie i koncentracja – objawy, które mylimy z „przemęczeniem”

Senność, problemy z koncentracją i obniżone ciśnienie często zrzucamy na karb przemęczenia. Tymczasem, mogą to być sygnały anemii, czyli niedokrwistości. Niedobór żelaza i innych składników odżywczych wpływa na dotlenienie organizmu, ...

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaWiesz, co jesz

Mąka do pizzy – sekret oryginalnego włoskiego wypieku

Idealna pizza to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej, którego podstawą jest odpowiednio przygotowane ciasto. Kluczową rolę w uzyskaniu lekkiego, chrupiącego i aromatycznego spodu odgrywa mąka – a w szczególności włoska mąka ...

czytaj więcej >>
piękny, dorodny borowik szlachetny w lesie
Wiesz, co jesz

Jak wygląda prawdziwek: cechy borowika szlachetnego

Borowik szlachetny, znany także jako prawdziwek, to jeden z najbardziej cenionych grzybów w kuchni i wśród miłośników grzybobrania. Jego intensywny aromat, mięsista konsystencja i wszechstronne zastosowanie sprawiają, że jest wyjątkowym ...

czytaj więcej >>