KATEGORIA:

Ekologiczne jedzenie

Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

hummus z ciecierzycy

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
makowiec
DeseryEkologiczne jedzeniePrzepisy

Makowiec – przepis

Makowiec to jedno z ciast, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Jaka jest jego symbolika? I jak zrobić makowiec, który się zawsze udaje? Przeczytajcie!

czytaj więcej >>
pierniki przepis
DeseryEkologiczne jedzeniePrzepisy

Pierniki – przepis na najlepsze bożonarodzeniowe pierniczki

Pierniki to symbol Bożego Narodzenia. Pieczemy je wspólnie z dziećmi, a później skrzętnie chowamy, by wszystkie nie zniknęły przed wigilią. I choć przepisów na nie jest całe mnóstwo, my dzielimy ...

czytaj więcej >>
koreańskie kimchi w misce
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Kimchi: co to jest, jak smakuje i czemu warto je jeść?

Kimchi to ikona kuchni koreańskiej, ceniona za ostro-kwaśny smak i korzystny wpływ na zdrowie. Ten tradycyjny przysmak powstaje w procesie fermentacji kapusty i innych warzyw, dzięki czemu zawiera naturalne probiotyki ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Kimchi z czerwonej kapusty [przepis]

Kimchi z czerwonej kapusty pięknie wygląda i świetnie pasuje do wigilijnej ryby. Na stole pełnym dań na ciepło i domowych słodkości jest wspaniałym i zdrowym dodatkiem o wyrazistym smaku i ...

czytaj więcej >>
Domowe przetworyEkologiczne jedzeniePrzepisy

Kimchi – przepis krok po kroku na idealną fermentację

Lubicie kimchi? Przepis, który przygotowaliśmy, pokaże krok po kroku, jak zrobić domową kiszonkę pełną smaku i naturalnych probiotyków, idealną do ryżu, zup czy kanapek.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieObiadyZBOŻA

Z czym zrobić makaron na szybko? Najlepsze pomysły, dodatki i przepisy

Makaron od lat jest jednym z najpopularniejszych składników w polskich kuchniach – i trudno się temu dziwić. Jego przygotowanie zajmuje zwykle od 7 do 12 minut, można łączyć go z ...

czytaj więcej >>