KATEGORIA:

Wiesz, co jesz

Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
warzywa korzeniowe dynia
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jak przekonać dziecko do warzyw i owoców?

Jak przekonać dziecko do warzyw i owoców? Zapewne nie tylko Ty masz ten problem, ale trzeba szukać rozwiązania, bo przecież właśnie warzywa i owoce zapewniają młodemu organizmowi niezbędne do prawidłowego …

czytaj więcej >>
ocet w butelce
Ekologiczne jedzenieLess WasteWiesz, co jesz

Ocet – zastosowanie, właściwości i rodzaje

Ocet zaskakuje swoją uniwersalnością. Wykorzystuje się go w przetwórstwie spożywczym, sięgają po niego kulinarni mistrzowie. To tani i skuteczny środek czyszczący. Jaka jest jego historia? Czy może uchronić nas przed …

czytaj więcej >>
nasiona babki płesznik na lnianym płótnie rustykalne tło
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Babka płesznik – właściwości i zastosowanie

Babka płesznik, nazywana też pchlicą i pchlim nasieniem, swoim wyglądem przypomina siemię lniane. Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Jej właściwości lecznicze są dobrze znane: wspomaga pracę układu pokarmowego i łagodzi objawy …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEkologiczne jedzeniePrzepisy

Odchudzanie nie oznacza życia z kalkulatorem w dłoni

Czy zmiana stylu życia i diety to tylko wyrzeczenia? Jak samemu skomponować zbilansowany jadłospis? W jaki sposób umiejętnie się odchudzać? Czy da się to zrobić w oparciu o łatwo dostępne …

czytaj więcej >>
Konserwa mielona z mięsa kaczki
Ekologiczne jedzenieLess WasteRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Konserwa w nowej odsłonie

Konserwa to słowo, które kojarzy się często z produktami masowymi i postrzeganymi jako niezdrowe. Długi termin przydatności do spożycia, wojskowe racje żywieniowe, aluminiowe opakowanie i obecne w składzie substancje dodatkowe …

czytaj więcej >>
Amarantus ekspandowany
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Amarantus – właściwości i wykorzystanie

Amarantus to roślina niezwykle cenna. Jej ziarna zaliczane są do grona tzw. superfood. Czy wiecie, skąd wzięła się nazwa „amarantus”, kojarzona często z jedną z barw? Za którymi częściami tej rośliny, …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: