KATEGORIA:

Wiesz, co jesz

Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
kobieta trzyma w dłoniach filiżankę z kawą bezkofeinową
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Co zamiast kawy? Najlepsze alternatywy dla pobudzenia

Poranek nie zawsze musi zaczynać się od filiżanki kawy. Istnieje wiele zdrowszych i równie skutecznych alternatyw, które dostarczą energii na cały dzień. Zielona herbata, bogata w antyoksydanty, zapewnia stabilny zastrzyk ...

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Herbata bezkofeinowa o jakości ekologicznej. Co powinieneś wiedzieć?

Każdy susz herbaciany zawiera teinę (odpowiednik kofeiny). Jej zawartość jest różna w zależności od rodzaju herbaty. W najpopularniejszej – czarnej – jest jej najwięcej, w białej – najmniej. Na rynku ...

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Najlepsze dodatki do herbaty

Jak herbata, to tylko z cytryną? Nic bardziej mylnego! Takie połączenie jest u nas co prawda najpopularniejsze, ale warto wiedzieć, że są i inne dodatki, które podkręcą smak naparu.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Herbata z hibiskusa – kiedy warto po nią sięgać?

Hibiskus to piękny kwiat o ognistoczerwonej barwie. Swoim wyglądem nieco przypomina rodzimą malwę, na tym jednak podobieństwa się kończą. Hibiskus bowiem nie tylko efektowanie wygląda, ale również dobrze smakuje i ...

czytaj więcej >>
miód w słoiku i plastry miodu, pierzga propolis
Eko turystykaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Miód z pierzgą i propolisem – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne

Miód z pierzgą i propolisem to produkt pszczeli, który łączy w sobie właściwości trzech naturalnych składników. Każdy z nich ma swoje unikalne cechy, a ich połączenie wzmacnia korzystne działanie na ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Ketchup: zdrowy towarzysz mniej zdrowych potraw?

Ketchup często towarzyszy pokarmom uznawanym za niezdrowe, dlatego bardzo rzadko analizuje się jego korzystne właściwości. Tymczasem, spożywany regularnie może być  ważnym elementem profilaktyki chorób nowotworowych i serca. 

czytaj więcej >>