Pestki dyni – właściwości i zastosowanie
Pestki dyni robią ostatnio furorę. Nic dziwnego, bo ich walory prozdrowotne znane są od lat. Co zatem się w nich kryje? W jaki sposób je pozyskiwać? I dlaczego warto włączyć …
Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.
Pestki dyni robią ostatnio furorę. Nic dziwnego, bo ich walory prozdrowotne znane są od lat. Co zatem się w nich kryje? W jaki sposób je pozyskiwać? I dlaczego warto włączyć …
Zioła, zdjęcia i nazwy których tu pokażemy, znają chyba wszyscy. Dla jednych to rośliny lecznicze, dla innych pospolite chwasty. Warto jednak wiedzieć, że w tych niepozornych kwiatach i liściach kryje …
Dynia hokkaido to jedna z popularniejszych odmian dyni. Cieszy się dużym uznaniem kucharzy, bo nie trzeba jej obierać i ma wysoką wartością odżywczą. Do tego można ją wykorzystać na kilka …
Śliwki są jednymi z najdłużej znanych ludzkości owoców, również w Polsce towarzyszą nam od pokoleń. Dlatego właśnie wydaje się, że wiemy o nich wszystko. Sprawdzamy, czy śliwki są zdrowe i …
Dynia to niekwestionowany symbol jesieni. Do celów ozdobnych wykorzystujemy ją często w Halloween. Na świecie znana od dawna, w Polsce również była chętnie uprawiana. To warzywo tanie, łatwo dostępne i …
Grzyby w polskiej kuchni zajmują ważne miejsce. W niemal każdej rodzinie znaleźć można osobę, która z niecierpliwością wyczekuje momentu, by zacząć ich szukać. Dary lasu zaskakują smakiem i aromatem, ale …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.