KATEGORIA:

Zdrowie

Jak żyć zdrowo? Podpowiadamy, które produkty spożywcze dodać do codziennego menu, aby zapobiegać chorobom. Doradzamy, jak rozwiązywać problemy zdrowotne naturalnymi sposobami, ale w zgodzie z najnowszą, potwierdzoną wiedzą medyczną. Zapraszamy do lektury!

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
kobieta trzyma w dłoniach filiżankę z kawą bezkofeinową
Co zamiastEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Co zamiast kawy? Najlepsze alternatywy dla pobudzenia

Poranek nie zawsze musi zaczynać się od filiżanki kawy. Istnieje wiele zdrowszych i równie skutecznych alternatyw, które dostarczą energii na cały dzień. Zielona herbata, bogata w antyoksydanty, zapewnia stabilny zastrzyk ...

czytaj więcej >>
miód w słoiku i plastry miodu, pierzga propolis
Eko turystykaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Miód z pierzgą i propolisem – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne

Miód z pierzgą i propolisem to produkt pszczeli, który łączy w sobie właściwości trzech naturalnych składników. Każdy z nich ma swoje unikalne cechy, a ich połączenie wzmacnia korzystne działanie na ...

czytaj więcej >>
przeziębiona kobieta z kubkiem herbaty
Ekologiczne jedzenieZdrowie

Jak szybko wyleczyć przeziębienie?

Jak szybko wyleczyć przeziębienie, by w ciągu kilku dni stanąć na nogi? Czy powrót do zdrowia jest możliwy bez leków z apteki? I kiedy należy zgłosić się do lekarza? 

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Ketchup: zdrowy towarzysz mniej zdrowych potraw?

Ketchup często towarzyszy pokarmom uznawanym za niezdrowe, dlatego bardzo rzadko analizuje się jego korzystne właściwości. Tymczasem, spożywany regularnie może być  ważnym elementem profilaktyki chorób nowotworowych i serca. 

czytaj więcej >>
miód z rokitnikiem w szklanej misce, obok świeże owoce rokitnika
Eko bibliotekaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Miód z rokitnikiem – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne

Miód z rokitnikiem to połączenie dwóch darów natury, które od wieków cenione są za swoje prozdrowotne właściwości. Rokitnik, bogaty w witaminy i minerały, w połączeniu z miodem tworzy produkt o ...

czytaj więcej >>
Biały ryż w białej misce na białym tle
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Wartości odżywcze ryżu – skład, właściwości i wpływ na zdrowie

Ryż to jedno z najpopularniejszych zbóż na świecie. Stanowi podstawę wyżywienia dla milionów ludzi. Jest ceniony za swoje właściwości odżywcze, lekkostrawność i wszechstronność w kuchni. Co warto wiedzieć na jego ...

czytaj więcej >>