KATEGORIA:

Zdrowie

Jak żyć zdrowo? Podpowiadamy, które produkty spożywcze dodać do codziennego menu, aby zapobiegać chorobom. Doradzamy, jak rozwiązywać problemy zdrowotne naturalnymi sposobami, ale w zgodzie z najnowszą, potwierdzoną wiedzą medyczną. Zapraszamy do lektury!

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
gotowany brokuł al dente
Dom i ogródEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jak ugotować brokuły?

Brokuły to nie tylko zdrowe, ale i bardzo wszechstronne warzywo. Można je dusić, gotować, piec lub grillować. Sztuką jest jednak ich przyrządzenie. Jak ugotować brokuły, aby zachowały swój intensywny kolor ...

czytaj więcej >>
warzywa i owoce dobre na odporność
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Dieta na jesień i zimę: co jeść, by wzmocnić naturalną odporność organizmu?

Dieta na jesień nie powinna być przypadkowa. W tym okresie powinniśmy z uważnością spoglądać na to, co pojawia się na naszych talerzach. Wszystko dlatego, że okres jesienno-zimowy to trudny czas ...

czytaj więcej >>
pesto z bazylii w słoiku
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Pesto: z czego je zrobić, jak wykorzystać i z czym podać?

Pesto kojarzy się przede wszystkim z klimatem śródziemnomorskim. I słusznie zresztą, bo jego ojczyzną są Włochy, a konkretniej – Genua, miasto w północno-zachodniej części kraju położone u stóp Apeniniu Liguryjskiego ...

czytaj więcej >>
jeżówka echinacea
Dom i ogródKosmetyki naturalneOgród ekologiczny

Jeżówka (echinacea) – piękny kwiat o prozdrowotnych właściwościach

Jeżówka, inaczej echinacea, to piękna roślina ozdobna, która ma też wiele prozdrowotnych właściwości. Poznaj ją i zobacz, jakie ma obecne zastosowanie. 

czytaj więcej >>
złote mleko z kurkumą i imbirem
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Złote mleko – przepis i właściwości

Złote mleko (golden milk) robi prawdziwą furorę w sieci. Publikowane są przepisy na ten specyfik, zachwala się jego właściwości. Czy faktycznie działa? Jakie wykazuje korzyści prozdrowotne? I jak zrobić złote ...

czytaj więcej >>
zupa z ugotowanych grzybów
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Jak długo gotować grzyby? Praktyczny przewodnik

Gotowanie grzybów to nie tylko technika, ale też sztuka. Wymaga cierpliwości i odpowiedniej wiedzy. Chcesz zachować ich wyjątkowy aromat i jędrną konsystencję, a przy tym uniknąć problemów trawiennych? Dowiedz się, ...

czytaj więcej >>