KATEGORIA:

Zdrowie

Jak żyć zdrowo? Podpowiadamy, które produkty spożywcze dodać do codziennego menu, aby zapobiegać chorobom. Doradzamy, jak rozwiązywać problemy zdrowotne naturalnymi sposobami, ale w zgodzie z najnowszą, potwierdzoną wiedzą medyczną. Zapraszamy do lektury!

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
warzywa i owoce dobre na odporność
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Dieta na jesień i zimę: co jeść, by wzmocnić naturalną odporność organizmu?

Dieta na jesień nie powinna być przypadkowa. W tym okresie powinniśmy z uważnością spoglądać na to, co pojawia się na naszych talerzach. Wszystko dlatego, że okres jesienno-zimowy to trudny czas ...

czytaj więcej >>
pesto z bazylii w słoiku
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Pesto: z czego je zrobić, jak wykorzystać i z czym podać?

Pesto kojarzy się przede wszystkim z klimatem śródziemnomorskim. I słusznie zresztą, bo jego ojczyzną są Włochy, a konkretniej – Genua, miasto w północno-zachodniej części kraju położone u stóp Apeniniu Liguryjskiego ...

czytaj więcej >>
jeżówka echinacea
Dom i ogródKosmetyki naturalneOgród ekologiczny

Jeżówka (echinacea) – piękny kwiat o prozdrowotnych właściwościach

Jeżówka, inaczej echinacea, to piękna roślina ozdobna, która ma też wiele prozdrowotnych właściwości. Poznaj ją i zobacz, jakie ma obecne zastosowanie. 

czytaj więcej >>
złote mleko z kurkumą i imbirem
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Złote mleko – przepis i właściwości

Złote mleko (golden milk) robi prawdziwą furorę w sieci. Publikowane są przepisy na ten specyfik, zachwala się jego właściwości. Czy faktycznie działa? Jakie wykazuje korzyści prozdrowotne? I jak zrobić złote ...

czytaj więcej >>
zupa z ugotowanych grzybów
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Jak długo gotować grzyby? Praktyczny przewodnik

Gotowanie grzybów to nie tylko technika, ale też sztuka. Wymaga cierpliwości i odpowiedniej wiedzy. Chcesz zachować ich wyjątkowy aromat i jędrną konsystencję, a przy tym uniknąć problemów trawiennych? Dowiedz się, ...

czytaj więcej >>
białko źródła w diecie
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Białko w diecie: ile go potrzebujemy i czy warto je suplementować?

Białka, inaczej proteiny, stanowią podstawowy element naszej diety. Wiedza na jego temat nierzadko jednak ogranicza się do produktów dla sportowców. Osoby aktywne rzeczywiście potrzebują go sporo, ale nie bez przyczyny. ...

czytaj więcej >>