KATEGORIA:

Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie – newsy

Rynek żywności ekologicznej rozwija się bardzo dynamicznie. Cały czas przybywa produktów z certyfikatem BIO, rolnicy dokonują konwersji na rolnictwo ekologiczne a ekożywność staje się coraz łatwiej dostępne na sklepowych półkach. Zapraszamy do lektury bieżąćeych informacji z ekorynku.

Rynek żywności eko. ostatnie artykuły

w tej kategorii
kaszoto z suszonymi grzybami jako przykład dania regionalnego promującego polską turystykę kulinarną
Eko turystykaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Rozpoczął się nabór do konkursu „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”

Wystartował konkurs „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”. Jest to pierwszy w Polsce plebiscyt poświęcony promocji turystyki kulinarnej. Jego celem jest wyróżnienie osób, miejsc i projektów, które łączą podróże z regionalnymi smakami. ...

czytaj więcej >>
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

European Organic Congress już wkrótce w Warszawie

European Organic Congress to trzy dni ciekawych dyskusji, nawiązywania kontaktów i konkretnych działań na rzecz klimatu i przyszłości rolnictwa ekologicznego. Kongres odbędzie się w dniach 25-27 czerwca 2025 r. w ...

czytaj więcej >>
żywność ekologiczna na targach żywności
Akcja promocyjnaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Trendy w żywności funkcjonalnej i ekologicznej prezentowane na Międzynarodowych Targach Żywności

Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Poland to jedno z największych w Polsce wydarzeń dla branży spożywczej. Niezmiennie od 11 lat wystawcy prezentują na targach najciekawsze nowinki związane nie tylko ...

czytaj więcej >>
okładka magazynu Biokurier
Biokurier w drukuRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Wakacyjny numer Biokuriera. O czym przeczytacie?

Wakacyjny numer Biokuriera właśnie opuścił drukarnię i już wkrótce trafi do najlepszych sklepów z żywnością ekologiczną oraz prosto do Waszych skrzynek pocztowych. W środku porcja rzetelnej wiedzy, inspirujących przepisów i ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Polski rynek żywności ekologicznej w liczbach

Ile warty jest polski rynek żywności ekologicznej? Ile specjalistycznych eko sklepów działa? Czy przybywa przetwórców i rolników? Najnowsze dane z różnych raportów i publikacji.

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEko bibliotekaEko turystyka

Woda gazowana (sodowa). Jak powstaje? Jaka jest jej historia?

Woda gazowana, znana też jako woda sodowa, to nic innego jak woda wzbogacona dwutlenkiem węgla, inaczej mówiąc: sztucznie nasycona bąbelkami. Choć dziś trudno wyobrazić sobie bez niej półki w sklepach, ...

czytaj więcej >>