KATEGORIA:

Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie – newsy

Rynek żywności ekologicznej rozwija się bardzo dynamicznie. Cały czas przybywa produktów z certyfikatem BIO, rolnicy dokonują konwersji na rolnictwo ekologiczne a ekożywność staje się coraz łatwiej dostępne na sklepowych półkach. Zapraszamy do lektury bieżąćeych informacji z ekorynku.

Rynek żywności eko. ostatnie artykuły

w tej kategorii
Konserwa mielona z mięsa kaczki
Ekologiczne jedzenieLess WasteRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Konserwy rzemieślnicze – nowa odsłona puszek

Konserwa to słowo, które kojarzy się często z produktami masowymi i postrzeganymi jako niezdrowe. Długi termin przydatności do spożycia, wojskowe racje żywieniowe, aluminiowe opakowanie i obecne w składzie substancje dodatkowe …

czytaj więcej >>
świeża ekologiczna marchewka
Akcja promocyjnaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Jak produkowane są ekologiczne warzywa i owoce?

Chcesz lepiej się odżywiać, wprowadzając do diety więcej warzyw i owoców? Okazuje się, że nie wszystkie są tak samo… zdrowe. Jak to możliwe i jak wybrać te najlepsze? Wyjaśniamy.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Alfabet ekologicznego piekarza przedstawia Bogdan Smolorz

Abiocadło z pieca spadło! Rumiane rymy, czyli o tym, co poezja ma wspólnego z chlebem. Ano, ma! I wiedzą już o tym małe dzieci, gdyż Julian Tuwim, którego obchody 123. …

czytaj więcej >>
Kosmetyki naturalneRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Mydła naturalne – co warto wiedzieć

Wiele osób po gorącym słonecznym lecie dostrzega, że ich skóra stała się sucha, pozbawiona blasku, ściągnięta. Często mimo spędzenia urlopu w sprzyjającym wypoczynkowi miejscu, diety obfitującej w letnie owoce i …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Piwo ekologiczne. AleBrowar zapowiada nowość

Piwo ekologiczne na bazie pradawnych odmian zbóż, chmielu i drożdży – to zapowiedź rzemieślniczego browaru z Lęborka.

czytaj więcej >>
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Żywność EKO. Inflacja na poziomie 10%, na rynku nie brakuje wyzwań

Inflacja na rynku żywności ekologicznej, według szacunków spółki BIo Planet, wynosi 10% i jest znacznie niższa niż w przypadku produktów konwencjonalnych. To jednak czas próby dla specjalistycznych sklepów eko…  

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Żywność eko - podstawowe informacje

Z kategorii Wydarzenia: