KATEGORIA:

Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie – newsy

Rynek żywności ekologicznej rozwija się bardzo dynamicznie. Cały czas przybywa produktów z certyfikatem BIO, rolnicy dokonują konwersji na rolnictwo ekologiczne a ekożywność staje się coraz łatwiej dostępne na sklepowych półkach. Zapraszamy do lektury bieżąćeych informacji z ekorynku.

Rynek żywności eko. ostatnie artykuły

w tej kategorii
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Eko-HUB ma promować i edukować na temat żywności ekologicznej

Eko-HUB to nowa platforma współpracy dla biznesu i nauki. Do życia powołały ją: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Polski rynek żywności ekologicznej w liczbach

Ile warty jest polski rynek żywności ekologicznej? Ile eko sklepów działa? Czy przybywa przetwórców i rolników? Najnowsze dane z różnych raportów i publikacji.

czytaj więcej >>
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWydarzenia

Polskie Forum Żywności Ekologicznej – program

Analiza działań marketingowych producentów żywności ekologicznej, zasady znakowania rolnictwa ekologicznego, sprzedaż online, zasady produkcji ekologicznej oraz jak produkcja ekologiczna wpływa na środowisko – to tylko niektóre z tematów, które pojawią …

czytaj więcej >>
warzywa korzeniowe dynia
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Żywność ekologiczna. Rynek z potencjałem, ale rozwój ewolucyjny

Rynek żywności ekologicznej, pomimo zawirowań gospodarczych, będzie rozwijał się w najbliższych latach – deklarują eksperci. Wspierać będą go m.in. unijne regulacje związane z Europejskim Zielonym Ładem. Jego cele są bardzo …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyŻywność ekologiczna: informacje

Konsument żywności ekologicznej – kim jest? Badanie

Kim jest konsument żywności ekologicznej? Odpowiedzi na to pytanie szukali autorzy badania zrealizowanego na zlecenie Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Gospodarczych Delta Partner.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Certyfikaty na produktach regionalnych i tradycyjnych. Co oznaczają i czy są wiarygodne?

Moda na to, co regionalne, tradycyjne i lokalne to już zjawisko niepodważalne. Pod ten pozytywny trend „podpiąć” próbuje się jednak wielu producentów, którzy liczą na łatwy zarobek a wysoka jakość …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Żywność eko - podstawowe informacje

Z kategorii Wydarzenia: