Zupa grzybowa. Jak ją przygotować?
Zupa grzybowa to fenomenalna potrawa, która dobrze smakuje przez cały rok. Przypominamy sobie o niej jednak najczęściej jesienią i zimą, bo dobrze rozgrzewa i daje możliwość wykorzystania darów zebranych w …
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Zupa grzybowa to fenomenalna potrawa, która dobrze smakuje przez cały rok. Przypominamy sobie o niej jednak najczęściej jesienią i zimą, bo dobrze rozgrzewa i daje możliwość wykorzystania darów zebranych w …
Suszone pomidory z dodatkiem aromatycznego oregano przygotowuje się łatwo i bez większego nakładu pracy. Przywodzą na myśl smak lata, stąd warto mieć je w słoikach na jesiennie i zimowe wieczory. …
Kompot z jabłek z dodatkiem śliwek i moreli to napój, który nie tylko orzeźwia w upalne dni, ale też dobrze smakuje. Jest lekko słodki i pełen letniego aromatu.
Suszona włoszczyzna to dobry dodatek do zup, sosów i wywarów. I choć jest do kupienia w sklepach, my polecamy zrobić ją samemu. Otrzymamy wówczas tańszą, lepszą w smaku i zdrowszą …
Powidła śliwkowe tradycyjnie przygotowuje się ze śliwek węgierek. Proces ich gotowania (prażenia) w kotle był długi, za to finalny smak wyjątkowy. Warto go sobie przypomnieć, robiąc je samemu. Zwłaszcza, że …
Lasagne, przepis na które to danie publikujemy, kojarzymy z kuchnią włoską. I słusznie, bo to właśnie na Półwyspie Apenińskim jada się ją najczęściej. W Polsce jednak również jest to danie …
Torcik amarantusowy jest Idealny, by uczcić urodziny lub imieniny ukochanej osoby lub ugościć nim bliskich. Zawiera zdrowe i wartościowe składniki, a przy tym bardzo dobrze smakuje.
Tabuleh to lekkie, świeże danie pochodzące z bliskiego wschodu. Podaje się je jako przystawkę, bywa również daniem głównym lub dodatkiem do innych potraw. Najważniejsze składniki to warzywa (m.in. pietruszka, pomidory, …
Warzywa pieczone z serem halloumi to znakomita propozycja na weekendowe, rodzinne spotkanie. Proponujemy wykorzystać paprykę, cebulę, szparagi i cukinię, ale przepis możesz dostosować do własnych potrzeb i preferencji.
Tortilla de patatas to hiszpański omlet z ziemniaków. Hiszpanie go uwielbiają, jedzą o różnych porach dnia, z różnymi dodatkami, i nie dziwię się, bo jest w nim coś uzależniającego. Sprawdźcie …
Cukinia faszerowana to doskonałe danie na obiad i kolację. Można je zaserwować na różne sposoby, m.in. w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Smakuje doskonale polana dobrą oliwą z oliwek, a przy …
Nalewka miętowa jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Warto ją mieć w domowej apteczce. Przyniesie też orzeźwienie w gorące dni.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.