KATEGORIA:

Przepisy

Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!

Najnowsze zdrowe przepisy

z wykorzystaniem żywności eko
sposób na babkę wielkanocną babka szpinakowa
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Babkę wielkanocną zrób inaczej: szpinakowa z lukrem pomarańczowym

Babkę wielkanocną na święta chcemy przygotować niemal wszyscy. Szukamy inspiracji, odkopujemy stare receptury, szukamy przepisów w sieci. Zawsze jednak napotykamy te same pomysły: babka majonezowa, babka piaskowa, babka cytrynowa… A …

czytaj więcej >>
pudding
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Pudding ryżowy z owocami i biszkoptami

Pudding ryżowy to szybki deser, który z przyjemnością zje cała rodzina. Można go przygotować na kilka sposobów, w zależności od preferowanych smaków i dostępnych składników. Mamy dla Was dwa inspirujące …

czytaj więcej >>
pączki ziemniaczane
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Pączki ziemniaczane z łyżki

Pączki ziemniaczane z łyżki to przepis idealny na ostatki. Przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników, o czym przekonuje Agnieszka Jasińska – kucharz, pedagog, fotograf i trener w gastronomii …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Faworki. Jak zrobić karnawałowe chrusty?

Faworki (chrusty) to jeden ze słodkich symboli karnawału. Wypiekano je w wielu polskich domach. Uwielbiają je dorośli i dzieci. Są lekki, chrupiące i bardzo smaczne. A jak je przygotować? Sprawdzonym …

czytaj więcej >>
pokrojony chlebek bananowy na blaszce
Ekologiczne jedzeniePrzepisyŚniadania

Jak zrobić chlebek bananowy?

Chlebek bananowy jest łatwy w przygotowaniu, ale co najważniejsze pozwala na wykorzystanie przejrzałych bananów, które dość często trafiają na śmietnik. Podpowiadamy, jak zrobić chleb bananowy, z czym go jeśc i …

czytaj więcej >>
zupa dyniowa z grzybami
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Zupa dyniowa z grzybami [na święta i nie tylko!]

Zupa dyniowa kojarzy się nam z jesienią, jednak chcemy pokazać, że pasuje też idealnie na Boże Narodzenie. Z jej smakiem doskonale komponują się leśne grzyby. Podpowiadamy, jak ugotować niebanalną w …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Kimchi z czerwonej kapusty [przepis]

Kimchi z czerwonej kapusty pięknie wygląda i świetnie pasuje do wigilijnej ryby. Na stole pełnym dań na ciepło i domowych słodkości jest wspaniałym i zdrowym dodatkiem o wyrazistym smaku i …

czytaj więcej >>
zakwas z buraków w słoiku
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Zakwas z buraków. Jak zrobić?

Zakwas z buraków to podstawowy składnik wigilijnego barszczu. Ale to też naturalna moc witamin i składników odżywczych. Warto więc pić go przez cały rok. Kiedy szczególnie jest polecany? Jak kisić buraki? …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Śledzie w pomidorach z żurawiną [przepis]

Śledzie w pomidorach z żurawiną smakują rewelacyjnie! Nieszablonowe połączenie słonej ryby i słodkich bakalii to uczta dla zmysłów. Danie świetnie sprawdzi się jako jedno z dań na wigilijny stół. 

czytaj więcej >>
potrawy wigilijne na świątecznym stole
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Potrawy wigilijne: co przygotować na świąteczny stół?

Potrawy wigilijne dyktowane są tradycją i zwyczajami. Powinno ich być dwanaście, tyle ile miesięcy w roku i apostołów. A jakich dań nie może zabraknąć na świątecznym stole? Dlaczego warto tę …

czytaj więcej >>
makowiec
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Makowiec – przepis

Makowiec to jedno z ciast, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Jaka jest jego symbolika? I jak zrobić makowiec, który się zawsze udaje? Przeczytajcie!

czytaj więcej >>
korzenne ciasto bez pieczenia Paweł Płaczek
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Ciasto bez pieczenia na święta: korzenne i łatwe w przygotowaniu!

Ciasto bez pieczenia to hit niemal każdej ważnej uroczystości, bo jak przekonuje Paweł Płaczek, autor poniższego przepisu, należy do kategorii „robi się samo i zawsze wychodzi”. Na Boże Narodzenie szczególnie …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Zawsze pod ręką:

Z kategorii Wiesz co jesz: