KATEGORIA:

Relaks

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
kaszoto z suszonymi grzybami jako przykład dania regionalnego promującego polską turystykę kulinarną
Eko turystykaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Rozpoczął się nabór do konkursu „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”

Wystartował konkurs „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”. Jest to pierwszy w Polsce plebiscyt poświęcony promocji turystyki kulinarnej. Jego celem jest wyróżnienie osób, miejsc i projektów, które łączą podróże z regionalnymi smakami. ...

czytaj więcej >>
okładka magazynu Biokurier
Biokurier w drukuRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Wakacyjny numer Biokuriera. O czym przeczytacie?

Wakacyjny numer Biokuriera właśnie opuścił drukarnię i już wkrótce trafi do najlepszych sklepów z żywnością ekologiczną oraz prosto do Waszych skrzynek pocztowych. W środku porcja rzetelnej wiedzy, inspirujących przepisów i ...

czytaj więcej >>
Zdjęcie przedstawia trzech rowerzystów, stojących na piaszczystej drodze wiejskiej i patrzących w dal, na horyzont, pod błękitnym, zachmurzonym niebem. Po lewej stronie stoi chłopiec w zielonej koszulce, z lewą ręką uniesioną do czoła. Pośrodku znajduje się mężczyzna w brązowej koszulce, trzymający rower, również z ręką uniesioną do czoła. Po prawej stronie stoi kobieta w różowej koszulce i dżinsach, z ręką osłaniającą oczy od słońca. Wszyscy trzymają swoje rowery, a droga biegnie prosto przez pola, znikając w oddali.
Ochrona klimatuRelaksZdrowie

Dlaczego warto jeździć na rowerze?

Ładna pogoda sprzyja rowerowym wycieczkom. Zachęcamy jednak, by jednoślad służył nam na co dzień. Powodów, dla których warto przesiąść się z samochodu na rower, jest co najmniej kilka. Oto najważniejsze ...

czytaj więcej >>
Obraz przedstawia miskę z majonezem, z olejem w dzbanku obok. Z tyłu widać cytrynę i dwa pęknięte jajka. Całość znajduje się na drewnianym stole.
Aktywne SmakiEko bibliotekaEkologiczne jedzenie

Czy majonez jest zdrowy? Analiza składu, wpływu na zdrowie i alternatyw

Majonez – czy jest zdrowy? To zależy! Ten popularny dodatek do sałatek, kanapek i jajek ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Dla jednych to nieodzowny element kuchni, dla innych kaloryczna ...

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEko bibliotekaEko turystyka

Woda gazowana (sodowa). Jak powstaje? Jaka jest jej historia?

Woda gazowana, znana też jako woda sodowa, to nic innego jak woda wzbogacona dwutlenkiem węgla, inaczej mówiąc: sztucznie nasycona bąbelkami. Choć dziś trudno wyobrazić sobie bez niej półki w sklepach, ...

czytaj więcej >>
Na białym, drewnianym stole leży drewniana maselniczka w kształcie nerki. Wewnątrz znajduje się kostka jasnego, kremowego masła, na której leży srebrny nóż do masła z drewnianą rączką. Ostrze noża skierowane jest w lewo. W prawym górnym rogu widoczny jest fragment drewnianej miski wypełnionej białymi jajkami. W lewym górnym rogu widać fragment innego naczynia z jasnym produktem spożywczym. W prawym dolnym rogu znajduje się częściowo widoczny słoik z białą, teksturowaną pokrywką. Całość oświetlona jest jasnym światłem, tworzącym delikatne cienie.
Co zamiastEko turystykaEkologiczne jedzenie

Co zamiast masła? Przewodnik po zdrowych zamiennikach

Masło od lat gości na naszych stołach, jednak coraz więcej osób szuka dla niego zdrowszych lub bardziej funkcjonalnych alternatyw, i to z różnych powodów – dietetycznych, zdrowotnych, etycznych czy kulinarnych. ...

czytaj więcej >>