KATEGORIA:

Eko biblioteka

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
Kosze z wikliny
Dom i ogródEko bibliotekaRelaks

Wikliniarstwo największy kryzys ma już za sobą [wywiad z Tomaszem Kowalem]

Wikliniarstwo, zdaniem Tomasza Kowala ma przed sobą najlepsze lata. Bohater naszego wywiadu z wikliny plecie prawdziwe cuda. Od lat uczy innych, jak zrobić z niej przedmioty użytkowe, ale i piękne. …

czytaj więcej >>
Mamucie Przysmaki
Eko bibliotekaEkologiczne jedzeniePrzepisy

„Mamucie Przysmaki” po raz drugi!

„Mamucie Przysmaki” to kolejna książka Violi Grzelki, autorki bloga kulinarnego i osoby obdarzonej niezwykłym smakiem i artystyczną duszą. Co wyszło z tego połączenia?

czytaj więcej >>
Eko bibliotekaEkologiczne jedzenieRelaks

Konfekty, morselki, syropy. Dawne specyfiki wracają do łask!

Nie tabletki, nie pastylki, a właśnie konfekty, morselki, syropy stanowiły remedium na wiele dolegliwości. Leczono nimi przeziębienie i niestrawność. Łagodzono kaszel i ból żołądka. I choć dziś w aptekach mamy …

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaDom i ogródEko biblioteka

Ekologiczny Poradnik Księżycowy – zakorzeniony w tradycji a nie magii. Rozmowa z autorką

„Ekologiczny Poradnik Księżycowy” ukazuje się na rynku od prawie 30 lat. Czym odróżnia się od większości kalendarzy księżycowych? W jaki sposób z niego korzystać nie tylko w pracy w ogrodzie, …

czytaj więcej >>
Farma świętokrzyska
Eko bibliotekaRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Farma Świętokrzyska zwiększa produkcję i powiększa gospodarstwo

Farma Świętokrzyska dynamicznie się rozwija. Poszerzenie oferty o mrożonki, zwiększenie powierzchni gospodarstwa, rozwój sprzedaży przez Internet to tylko niektóre z działań podjętych przez firmę, o których Karolowi Przybylakowi opowiedziała Kinga Myśliwska, …

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEko bibliotekaEkologiczne jedzenie

Domowe konserwy. Dlaczego warto?

Domowe konserwy pozwalają na zachowywanie sezonowych smaków na dłużej i spore oszczędności. Nie marnujemy jedzenia, a dodatkowo zyskujemy mnóstwo satysfakcji i przyjemności. Rozmawiamy o tym, dlaczego warto zostać domowym przetwórcą i …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Less Waste: