Rozmaryn – właściwości i zastosowanie
Rozmaryn to bardzo aromatyczne ziele o licznych zastosowaniach kulinarnych. Ale mało kto wie, że to też cenna roślina lecznicza, którą lubiła polecać św. Hildegarda z Bingen. Na co działa rozmaryn? …
Rozmaryn to bardzo aromatyczne ziele o licznych zastosowaniach kulinarnych. Ale mało kto wie, że to też cenna roślina lecznicza, którą lubiła polecać św. Hildegarda z Bingen. Na co działa rozmaryn? …
Pomidory zasłużenie zyskały sobie miano symbolu lata. Mają mnóstwo zastosowań kulinarnych i obfitują w wiele prozdrowotnych składników. Ale nie od zawsze cieszyły się uznaniem. Bywały czasy, że kojarzono je z… …
Lukrecja ma ciekawy smak i może pomóc zwalczyć objawy przeziębienia. Wielu osobom kojarzy się ona ze słodyczami, i słusznie zresztą. Poznajcie najważniejsze informacje na temat tej rośliny.
Kiszone czy kwaszone? Oto jest pytanie. Co znaczą te terminy? Czym różnią się produkty? Produkty kiszone od lat obecne są w polskiej tradycji kulinarnej. Na rynku pojawia się również żywność …
Dodatki do owsianki to nie tylko owoce, czy ziarna słonecznika. Spróbujcie naszych propozycji, które pomogą Wam urozmaicić śniadanie.
Wytrawne owsianki znakomicie sprawdzają się jako ciepłe śniadanie. Są syte, ciepłe i można tworzyć nieskoczenie wiele kombinacji – przekonuje Edyta Stępczyńska, autorka książki, w której znajdziecie aż 60 przepisów na …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.