KATEGORIA:

Ekologiczne jedzenie

Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

hummus z ciecierzycy

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
jaglanka kasza jaglana z owocami
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jaglanka z owocami [przepis]

Jaglanka przygotowana, a jakże!, z kaszy jaglanej, to ciekawa opcja na śniadanie dla całej rodziny. Przygotujesz ją bardzo szybko, modyfikując jej smak ulubionymi dodatkami. Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu? …

czytaj więcej >>
różne rodzaje kiełków widok z góry
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Kiełki – przegląd odmian i ich wartości odżywcze

Kiełki to znakomite źródło witamin i minerałów, szczególnie istotne zimą i w okresie przedwiośnia, kiedy trudno o świeże i lokalne warzywa. Są bardzo proste w hodowli, mają wiele zastosowań i …

czytaj więcej >>
słoik miodu na rustykalnym tle
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Miód ekologiczny. Czym się różni od konwencjonalnego?

Miód ekologiczny to nie tylko wyższa cena i logo zielonego listka na etykiecie, ale przede wszystkim bardzo wysoka jakość i dobry smak. Jak powstaje miód bio z certyfikatem ekologicznym? I …

czytaj więcej >>
rolnictwo ekologiczne certyfikacja bezpieczeństwo żywności importowanej z Ukrainy
Ekologiczna uprawa warzywEkologiczne jedzenie

Jak wygląda certyfikacja żywności ekologicznej pochodzącej z krajów trzecich (w tym z Ukrainy)?

Obowiązujące przepisy w zakresie rolnictwa ekologicznego i produkcji ekologicznej bardzo szczegółowo precyzują zasady znakowania produktów ekologicznych. Odniesieniem do rolnictwa ekologicznego i produkcji ekologicznej, a także unijnym logo rolnictwa ekologicznego, mogą …

czytaj więcej >>
pudding
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Pudding ryżowy z owocami i biszkoptami

Pudding ryżowy to szybki deser, który z przyjemnością zje cała rodzina. Można go przygotować na kilka sposobów, w zależności od preferowanych smaków i dostępnych składników. Mamy dla Was dwa inspirujące …

czytaj więcej >>
kiełkownica słoikowa różne rodzaje kiełków w słoikach
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Kiełkownica: gdzie kupić i na co zwracać uwagę?

Kiełkownica to wygodne narzędzie, szczególnie przydatne, jeśli jesteś miłośnikiem zdrowych i wartościowych kiełków. Jest ich na rynku sporo, podpowiadamy więc, na które modele warto zwrócić uwagę i gdzie kupić kiełkownicę.

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: