Chleb słonecznikowy – przepis
W piekarniach chleb słonecznikowy często kosztuje niemało, zwłaszcza jeśli jest wypiekany na zakwasie lub z dodatkiem wysokiej jakości ziaren. Ale dobra wiadomość jest taka, że bez problemu możesz przygotować go ...
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.
W piekarniach chleb słonecznikowy często kosztuje niemało, zwłaszcza jeśli jest wypiekany na zakwasie lub z dodatkiem wysokiej jakości ziaren. Ale dobra wiadomość jest taka, że bez problemu możesz przygotować go ...
Jabłecznik to ciasto proste i szybkie. To świetny (i smaczny) sposób na zużycie większej ilości jabłek z własnego ogrodu lub lokalnego sadu. Zapach jabłecznika wrowadza przytulny, domowy klimat i kojarzy ...
Mleko roślinne jest dziś dostępne na wyciągnięcie ręki. Znajdziemy je w każdym sklepie spożywczym. Sięgają po nie weganie, zwolennicy zdrowej diety, ale i osoby poszukujące sposobów na urozmaicone menu. Ale ...
W sklepach znajdziemy całą gamę produktów na bazie pomidorów. Choć często używane zamiennie, w rzeczywistości różnią się składem, konsystencją i przeznaczeniem. A czym wyróżnia się passata pomidorowa? Jakie są jej ...
Kiszone pomidory to produkt, który łączy walory smakowe z korzyściami zdrowotnymi. W wyniku naturalnej fermentacji mlekowej rozwijają się w nich bakterie kwasu mlekowego, które mają działanie probiotyczne. Wspierają mikroflorę jelitową, ...
Pomidor – czy to owoc, czy warzywo? Choć na talerzu często traktujemy go jak warzywo, z punktu widzenia botaniki to bez wątpienia owoc. Ten popularny składnik kuchni skrywa nie tylko ...
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.