KATEGORIA:

Ekologiczne jedzenie

Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.

hummus z ciecierzycy

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
ciasto dyniowe w kawałkach
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Ciasto dyniowe [przepis]

Ciasto dyniowe staje się w Polsce coraz popularniejsze. Jest nie tylko smaczne, ale też proste w przygotowaniu i tanie. Jego aromat poprawia humor w jesienne dni i sprawia, że wszyscy …

czytaj więcej >>
złote mleko z kurkumą i imbirem
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Złote mleko – przepis i właściwości

Złote mleko (golden milk) robi prawdziwą furorę w sieci. Publikowane są przepisy na ten specyfik, zachwala się jego właściwości. Czy faktycznie działa? Jakie wykazuje korzyści prozdrowotne? I jak zrobić złote …

czytaj więcej >>
purre z dyni hokkaido w słoiku
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Purée z dyni: jak przygotować i wykorzystać w kuchni?

Purée z dyni to prawdziwy kulinarny kameleon, który zaskakuje swoją wszechstronnością. Można je wykorzystać w niezliczonych daniach – od aromatycznych zup, przez wilgotne ciasta, aż po serniki, domowe pasty, a …

czytaj więcej >>
zupa z ugotowanych grzybów
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Jak długo gotować grzyby? Praktyczny przewodnik

Gotowanie grzybów to nie tylko technika, ale też sztuka. Wymaga cierpliwości i odpowiedniej wiedzy. Chcesz zachować ich wyjątkowy aromat i jędrną konsystencję, a przy tym uniknąć problemów trawiennych? Dowiedz się, …

czytaj więcej >>
suszone grzyby w miseczce i na drewnianej desce
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jak suszyć grzyby w piekarniku?

Jak suszyć grzyby w piekarniku, by zachować ich aromat i smak? Nie jest to trudne zadanie, choć wymaga nieco czasu i zaangażowania. Jak zatem się za to zabrać?

czytaj więcej >>
białko źródła w diecie
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Białko w diecie: ile go potrzebujemy i czy warto je suplementować?

Białka, inaczej proteiny, stanowią podstawowy element naszej diety. Wiedza na jego temat nierzadko jednak ogranicza się do produktów dla sportowców. Osoby aktywne rzeczywiście potrzebują go sporo, ale nie bez przyczyny. …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: