Jak oszczędzać na jedzeniu i dobrze się odżywiać?
Jak oszczędzać na jedzeniu, ale przy tym nie stracić zdrowia? W dzisiejszych czasach to pytanie zadaje sobie wielu z nas. Sięganie po tanią żywność słabej jakości to jednak rozwiązanie na …
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.
Jak oszczędzać na jedzeniu, ale przy tym nie stracić zdrowia? W dzisiejszych czasach to pytanie zadaje sobie wielu z nas. Sięganie po tanią żywność słabej jakości to jednak rozwiązanie na …
Kiełki słonecznika to jedne z popularniejszych kiełków. Są dostępne w niemal każdym sklepie, my jednak polecamy wyhodować je samodzielnie. Nie jest to trudne zadanie. A dlaczego warto? I do czego …
Gwiazdnica pospolita (łac. Stellaria media) to roślina w Polsce mało znana, ale niezwykle cenna. Według mitologii celtyckiej należy do tradycyjnej dziewiątki magicznych ziół. Nie bez przyczyny wierzono, że gdy dobry …
W upalne dni szukamy różnych sposobów, by się schłodzić. Kąpiel w basenie czy zimny prysznic nie zawsze są w naszym zasięgu, jednak odpowiedni napój należy mieć zawsze przy sobie. Co …
Idealne śniadanie powinno dostarczyć energii na cały poranek, zapewnić niezbędne wartości odżywcze oraz być łatwe do strawienia. Płatki owsiane BIO doskonale spełniają te kryteria oraz mogą być składnikiem wielu różnych …
Co zrobić z pomidorów na zimę? Jakie przetwory przygotować, by były tanie, praktyczne i smaczne? Oto kilka sprawdzonych podpowiedzi.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.