KATEGORIA:

Ekologiczne jedzenie

hummus z ciecierzycy

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
gałązki rozmarynu
Dom i ogródEkologiczne jedzenieOgród ekologiczny

Rozmaryn – właściwości i zastosowanie

Rozmaryn to bardzo aromatyczne ziele o licznych zastosowaniach kulinarnych. Ale mało kto wie, że to też cenna roślina lecznicza, którą  lubiła polecać św. Hildegarda z Bingen. Na co działa rozmaryn? …

czytaj więcej >>
widok z góry na papierową siatkę z pomidorami na ciemnym drewnianym tle
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Pomidory – właściwości, walory prozdrowotne i zastosowanie

Pomidory zasłużenie zyskały sobie miano symbolu lata. Mają mnóstwo zastosowań kulinarnych i obfitują w wiele prozdrowotnych składników. Ale nie od zawsze cieszyły się uznaniem. Bywały czasy, że kojarzono je z… …

czytaj więcej >>
Eko turystykaEkologiczne jedzenieRelaks

Lukrecja – łakocie czy lekarstwo?

Lukrecja ma ciekawy smak i może pomóc zwalczyć objawy przeziębienia. Wielu osobom kojarzy się ona ze słodyczami, i słusznie zresztą. Poznajcie najważniejsze informacje na temat tej rośliny.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Kiszone czy kwaszone? Gdzie tkwi różnica i jak kupować?

Kiszone czy kwaszone? Oto jest pytanie. Co znaczą te terminy? Czym różnią się produkty? Produkty kiszone od lat obecne są w polskiej tradycji kulinarnej. Na rynku pojawia się również żywność …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Dodatki do owsianki. Sprawdź te nieoczywiste

Dodatki do owsianki to nie tylko owoce, czy ziarna słonecznika. Spróbujcie naszych propozycji, które pomogą Wam urozmaicić śniadanie. 

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Wytrawne owsianki – przepisy

Wytrawne owsianki znakomicie sprawdzają się jako ciepłe śniadanie. Są syte, ciepłe i można tworzyć nieskoczenie wiele kombinacji – przekonuje Edyta Stępczyńska, autorka książki, w której znajdziecie aż 60 przepisów na …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: