KATEGORIA:

Wiesz, co jesz

Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
wielkanocny stół
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Przepis na Wielkanoc. Co dobrego ugotować?

Przepis na Wielkanoc dobrą, ale i zdrową? Jeśli właśnie tego szukacie, to świetnie trafiliście. W naszym serwisie mamy do zaoferowania mnóstwo inspirujących przepisów na dania wytrawne i ciasta, również w …

czytaj więcej >>
ciasto bez jajek
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Czym zastąpić jajka?

Czym zastąpić jajka, kiedy dieta albo problemy zdrowotne nie pozwalają nam ich jeść? Jak piec bez nich ciasta? I co zamiast jajka do panierowania? Sprawdźmy! 

czytaj więcej >>
czosnek niedźwiedzi na szarym tle
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Czosnek niedźwiedzi – właściwości i zastosowanie

Czosnek niedźwiedzi jest nie tylko aromatyczną przyprawą, ale też ze względu na znaczną zawartość flawonoidów, chlorofilu oraz karotenoidów bardzo zdrową. Wykazuje właściwości przeciwgrzybowe, przeciwrakowe, przeciwbakteryjne i diuretyczne. Warto go włączyć do …

czytaj więcej >>
widok z góry na warzywa
Ekologiczna uprawa warzywWiesz, co jeszZdrowie

Warzywa i owoce. Jak zwiększyć ich udział w diecie?

Warzywa i owoce powinny gościć na naszych talerzach codziennie. Uczą tego w szkołach, mówią o tym lekarze. W praktyce jednak zmiana żywieniowych przyzwyczajeń wcale nie jest taka prosta. Jak zatem …

czytaj więcej >>
kiełki fasoli mung i nasiona fasoli mung
Bez kategoriiDom i ogródEkologiczne jedzenie

Kiełki fasoli mung – właściwości i wykorzystanie

Kiełki fasoli mung, doskonale znane w kuchni azjatyckiej, są w Polsce bardzo popularne. Bywają też nazywane zieloną fasolą adzuki. Są smaczne, chrupiące i bardzo zdrowe. Jak je wyhodować? I do …

czytaj więcej >>
naturalny sok z brzozy
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Sok z brzozy (oskoła) – właściwości i zastosowanie

Sok z brzozy, nazywany też bzowiną i oskołą, to niezwykle cenny płyn, jaki można pozyskać u progu wiosny. W smaku przypomina świeżą, lekko słodkawą wodę bez wyraźnego aromatu. Co jednak …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: