Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju – konferencja
Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju to temat 7 edycji organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula konferencji.
Ekoturystyka, czyli turystyka z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Piszemy o podróżowaniu z szacunkiem dla lokalnej kultury i tradycji. Doradzamy wielbicielom lokalnych smaków i produktów. Tematem tej kategorii jest nie tylko ekoturystyka, ale także turystyka kulinarna i kulturowa. W drogę!
Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju to temat 7 edycji organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula konferencji.
Dżem z papryki to jeden z bardziej oryginalnych wyrobów. Można go kupić w Polsce, zwłaszcza w okolicy Radomia, skąd pochodzi 80 proc. krajowych zbiorów papryki. Do czego warto go wykorzystać?
Lanzarote to urokliwa wyspa, na której twórczo wykorzystano piękno i potęgę natury. Dopasowując się do niej, a nie przerabiając ją. Na ulicach tej kanaryjskiej wyspy nie znajdziecie reklam. Nie ma …
Kreta to wyspa znana z upraw owoców i nasadzeń szczepów winorośli, z czego cześć jest wykorzystywana do produkcji rodzynek. Należy też do największych eksporterów oliwy z oliwek w Unii Europejskiej.
Włoszczyzna to składnik większości zup. Chyba każdy z nas ma ją w swojej kuchni: świeżą, mrożoną lub suszoną. A czy wiecie, skąd ta nazwa? Co wchodzi w skład włoszczyzny? I …
Lukrecja ma ciekawy smak i może pomóc zwalczyć objawy przeziębienia. Wielu osobom kojarzy się ona ze słodyczami, i słusznie zresztą. Poznajcie najważniejsze informacje na temat tej rośliny.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.