KATEGORIA:

Zdrowie

Jak żyć zdrowo? Podpowiadamy, które produkty spożywcze dodać do codziennego menu, aby zapobiegać chorobom. Doradzamy, jak rozwiązywać problemy zdrowotne naturalnymi sposobami, ale w zgodzie z najnowszą, potwierdzoną wiedzą medyczną. Zapraszamy do lektury!

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
pieluchy wielorazowe
Ekologiczne jedzenieLess WasteZdrowie

Pieluchy tetrowe wracają do łask!

Pieluchy tetrowe przeżywają swój renesans.  Te obecnie dostępne na rynku nijak mają się do wspomnień naszych mam i babć. Są ekologiczne, przyjazne dla skóry dziecka i … śliczne, o czym …

czytaj więcej >>
kobieta zbiera grzyby w lesie
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Grzybów w polskich lasach nie brakuje. Jak je zbierać?

Grzybów w Polsce mamy pod dostatkiem. Są wśród nich te bardzo znane, jak choćby borowik szlachetny, i mniej popularne (wiecie jak wygląda mleczaj rydz?). Rewelacyjnie smakują i są bardzo zdrowe. …

czytaj więcej >>
surowe mięso drobiowe na drewnianej desce: wątróbka, piersi, podudzia
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Drób. Mięso najzdrowsze ze wszystkich?

Drób Polacy uwielbiają. Ten rodzaj mięsa daje się przygotować na kilka sposobów i w wielu różnych kombinacjach smakowych. Przychylniejszym okiem patrzą nie dietetycy, lubią dzieci i sportowcy. Ale czy faktycznie …

czytaj więcej >>
jeżówka echinacea
Dom i ogródKosmetyki naturalneOgród ekologiczny

Jeżówka (echinacea) – piękny kwiat o prozdrowotnych właściwościach

Jeżówka, inaczej echinacea, to piękna roślina ozdobna, która ma też wiele prozdrowotnych właściwości. Poznaj ją i zobacz, jakie ma obecne zastosowanie. 

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieZdrowie

Agata Aleksandrowicz (Hafija): Instynkt musi być uzupełniony wiedzą i wsparciem [wywiad]

O karmieniu piersią wie chyba wszystko. Od lat wspiera kobiety, doradza i przekazuje mnóstwo wartościowej wiedzy. Agata Aleksandrowicz, znana jako Hafija, opowiada, jak doszła do tego etapu oraz jak w …

czytaj więcej >>
kwiaty wrotyczu na łące
Dom i ogródEkologiczna uprawa warzywEkologiczne jedzenie

Wrotycz – właściwości i zastosowanie

Wrotycz to popularna w naszym kraju roślina o drobnych, żółtych kwiatach. Od wieków stosowana była w ludowej medycynie, a obecnie w ziołolecznictwie. I choć nie można odmówić jej wielu prozdrowotnych …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: