Teraz czytasz...
Czerwcowe „łazanki” ze szpinakiem BIO
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Czerwcowe „łazanki” ze szpinakiem BIO

Składniki:

  • minimum 0,5 kg szpinaku BIO
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek extra vergine BIO
  • 4 ząbki czosnku BIO
  • 200 gramów makaronu typu lasagne BIO
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Dokładnie opłukane liście szpinaku podsmażamy jak najkrócej na oliwie z  połówkami czosnku, aż piękny aromat rozejdzie się po całym domu, lekko solimy. Wygodnie jest robić to w dużym rondlu lub głębokim garnku. Połamany na duże kawałki makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Wykładamy nasz obiad na talerz, możemy jeszcze polać całość oliwą i już możemy delektować się smakiem świeżego szpinaku…

Porcja dla 2 osób.
Smacznego!

autorka przepisu: Małgorzata Górska

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.