Antygrypina – przepis i właściwości
Antygrypina to naturalny antybiotyk, który przygotujesz w domu. Możesz też podać go dzieciom. Rewelacyjnie działa w pierwszych dniach infekcji, ale można pić ją też profilaktycznie w sezonie jesienno-zimowym.
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Antygrypina to naturalny antybiotyk, który przygotujesz w domu. Możesz też podać go dzieciom. Rewelacyjnie działa w pierwszych dniach infekcji, ale można pić ją też profilaktycznie w sezonie jesienno-zimowym.
Gotowanie ryżu wydaje się proste, ale czasem może sprawiać trudności (i wiem to z doświadczenia😊). O czym zatem warto pamiętać? Jak ugotować ryż, by był miękki, sypki i pełen ...
Pączki ziemniaczane z łyżki to przepis idealny na ostatki. Przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników, o czym przekonuje Agnieszka Jasińska – kucharz, pedagog, fotograf i trener w gastronomii ...
Bataty, znane również jako słodkie ziemniaki, to bulwy korzeniowe pochodzące z Ameryki Południowej i Środkowej. Jeszcze kilkanaście lat temu były dla Polaków trudno dostępne, dziś można je kupić w niemal ...
Kluski marchewkowe brzmią banalnie, prawda? Uwierzcie nam jednak: polubicie ich smak od razu. Są proste w przygotowaniu, pożywne i można je zamrozić.
Zabawa na świeżym powietrzu to dla dzieci nie tylko świetna rozrywka, ale także ważny element ich rozwoju fizycznego, emocjonalnego i społecznego. Kreatywny ogród może stać się dla nich miejscem, w ...
Faworki (chrusty) to jeden ze słodkich symboli karnawału. Wypiekano je w wielu polskich domach. Uwielbiają je dorośli i dzieci. Są lekki, chrupiące i bardzo smaczne. A jak je przygotować? Sprawdzonym ...
Słodycze owiane są złą sławą. I słusznie, bo najczęściej są to produkty wysoko przetworzone, ze sporą ilością utwardzonego oleju palmowego i cukru (również w postaci słodzików). Ich jedzenie w nadmiarze ...
Ryż to jeden z najbardziej uniwersalnych składników, który można wykorzystać do przygotowania niezliczonej ilości dań. Jego neutralny smak pozwala na łączenie go z różnymi składnikami. Z jego udziałem przygotujesz zarówno ...
Marchewka to warzywo, które w kuchni można wykorzystać na wiele sposobów. Jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo smaczna. Najczęściej dodajemy ją do zupy, jednak warto spojrzeć na nią nieco ...
Zupa krem z marchewki to dobra propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest gęsta, pożywna i sycąca, a przy tym – odpowiednio przygotowana – ma niewiele kalorii. Przeczytaj, dlaczego warto ...
Potrawy wigilijne dyktowane są tradycją i zwyczajami. Powinno ich być dwanaście, tyle ile miesięcy w roku i apostołów. A jakich dań nie może zabraknąć na świątecznym stole? Dlaczego warto tę ...
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.