KATEGORIA:

Przepisy

Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!

Najnowsze zdrowe przepisy

z wykorzystaniem żywności eko
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Przepis na mini torcik amarantusowy

Torcik amarantusowy jest Idealny, by uczcić urodziny lub imieniny ukochanej osoby lub ugościć nim bliskich. Zawiera zdrowe i wartościowe składniki, a przy tym bardzo dobrze smakuje.

czytaj więcej >>
Tabuleh - sałatka libańska
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Tabuleh – sałatka libańska z kurczakiem, kuskusem i granatem

Tabuleh to lekkie, świeże danie pochodzące z bliskiego wschodu. Podaje się je jako przystawkę,  bywa również daniem głównym lub dodatkiem do innych potraw. Najważniejsze składniki to warzywa (m.in. pietruszka, pomidory, …

czytaj więcej >>
Przepisy

Warzywa pieczone z serem halloumi

Warzywa pieczone z serem halloumi to znakomita propozycja na weekendowe, rodzinne spotkanie. Proponujemy wykorzystać paprykę, cebulę, szparagi i cukinię, ale przepis możesz dostosować do własnych potrzeb i preferencji.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Tortilla de patatas [przepis]

Tortilla de patatas to hiszpański omlet z ziemniaków. Hiszpanie go uwielbiają, jedzą o różnych porach dnia, z różnymi dodatkami, i nie dziwię się, bo jest w nim coś uzależniającego. Sprawdźcie …

czytaj więcej >>
cukinia faszerowana pomidorami i mozzarellą
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Cukinia faszerowana mozzarellą i pomidorami

Cukinia faszerowana to doskonałe danie na obiad i kolację. Można je zaserwować na różne sposoby, m.in. w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Smakuje doskonale polana dobrą oliwą z oliwek, a przy …

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzeniePrzepisy

Nalewka miętowa na problemy trawienne i upalne dni

Nalewka miętowa jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Warto ją mieć w domowej apteczce. Przyniesie też orzeźwienie w gorące dni.

czytaj więcej >>
gazpacho zupa chłodnik z pomidorów
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Gazpacho – przepisy na hiszpański chłodnik

Jak zrobić gazpacho? Przepis na tę rewelacyjną zupę wcale nie jest skomplikowany. By jednak każdy mógł wybrać smak odpowiedni dla siebie, publikujemy przepis na dobre gazpacho w trzech wersjach! Nieco …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Przeliczniki kuchenne. Miary i wagi

Przeliczniki kuchenne przydadzą się Tobie gdy nie masz pod ręką wagi kuchennej lub zwyczajnie nie chce Ci się jej wyciągać. Często w przepisach kulinarnych spotykamy się z określeniami łyżeczka, kubek, …

czytaj więcej >>
Rosół bez mięsa
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Rosół bez mięsa (wege)

Rosół bez mięsa? Tak, to jak najbardziej wykonalne. Warto przygotować sobie warzywny, pyszny i rozgrzewający rosół z poniższego przepisu lub użyć go jako bazy do innej zupy.

czytaj więcej >>
widok z góry na chleb śródziemnomorski z rozmarynem, oliwkami i suszonymi pomidorami
Ekologiczne jedzeniePrzepisyŚniadania

Chleb śródziemnomorski [przepis]

Chleb śródziemnomorski zachwyca smakiem i lekkością. Jest idealny na co dzień, ale sprawdzi się też na uroczystą kolację lub spotkanie z bliskimi przy grillu. Podpowiadamy, jak go przygotować.

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisyŚniadania

Muffinki – historia, inspiracje, przepisy

Muffinki w Polsce są coraz bardziej popularne. Od wieków znane były Anglikom. Są też prawdziwą amerykańską dumą. W 1988 roku muffiny z jagodami ustanowiono symbolem Minnesoty, a każdy kto odwiedza …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzeniePrzepisy

Czekoladowa pianka truskawkowa [przepis]

Chyba nie ma osoby, która mogłaby oprzeć się połączeniu truskawki z czekoladą. Ten smaczny deser jest idealny na lato. Nie tylko bardzo dobrze smakuje, ale też daje prawdziwe orzeźwienie w …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Zawsze pod ręką:

Z kategorii Wiesz co jesz: