Wegańska Kuchnia Polska – jedna z pierwszych publikacji prezentujących naszą rodzimą kuchnię w roślinnej wersji – doczekała się wersji elektronicznej. Ebooka możecie pobrać na wszelkiego rodzaju czytniki.

Edyta Stępczyńska opracowała 64 przepisy na tradycyjne polskie potrawy (często typowo mięsne z nazwy) wykorzystując tylko składniki pochodzenia roślinnego. Celem było pokazanie, że weganizm nie musi być nakierowany na smaki orientalne i egzotyczne. Można jeść roślinnie i tradycyjnie.

Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY – KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI – ZAMIENNIKI MIĘSA – GULASZE, KAPUSTY – PASZTETY I PASTY – DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI – DESERY.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W Wegańskiej Kuchni Polskiej znajdziesz m.in. przepisy na potrawy takie jak:

  • rosół
  • gulaszowa
  • kopytka
  • kotlety mielone
  • kotlet a la schabowy
  • kotlet a la devolaiile
  • pulpety
  • gołąbki
  • gulasz
  • pasztet
  • budyń
  • kisiel
  • majonez

Sprawdź oferty na ebooka Wegańska Kuchnia Polska w serwisie upolujebooka.pl 

Chcąc zrezygnować z mięsa i nabiału w diecie, nie trzeba przechodzić na egzotyczne gotowanie. Łatwe przepisy Edyty zaspokoją potrzeby osób, które szukają sposobów na zachowanie tradycyjnej kuchni, mimo zmiany w stosowanych składnikach – napisała o Wegańskiej Kuchni Polskiej Sylwia Falkiewicz, autorka wegańskiego bloga wszystkojestwglowie.pl

O autorce Wegańskiej Kuchni Polskiej

blankEdyta Stępczyńska, pozytywnie zakręcona kobieta, która wzięła życie we własne ręce. Weganka, kochająca jeść smaczne i urozmaicone dania. Szefowa kuchni, blogerka aktywna w mediach społecznościowych. Z pasją uprawia ekologiczny ogród. Karmi rodzinę, znajomych i Klientów, obalając mit, że kuchnia roślina jest pozbawiona wyrazu. Jej praca to pasja i misja, dzięki której przyczynia się do ratowania zwierząt, co w weganizmie jest dla niej najważniejsze.
Jak piszą liczni zadowoleni Klienci Zakręconego wege obiadu, swoim jedzeniem ratuje Im życie, daje poczucie bezpieczeństwa, pozwala odpocząć od gotowania, jest żywicielką, przyjaciółką zawsze służącą radą nie tylko nt kuchni. Specjalistka podrabiania tradycyjnych dań mięsnych, w taki sposób, że każdy da się oszukać. Chociaż często przygotowuje dania będące zastępnikami kuchni tradycyjnej kocha weganizm za prostotę i świeżość. Twórczyni firmy i bloga Zakreconywegeobiad.pl 

Wegańska Kuchnia Polska – książka tradycyjna

blankOczywiście książka Wegańska Kuchnia Polska, wciąż dostępna jest w formie tradycyjnej. Znajdziecie ją na przykład w naszym biokurierowym e-sklepie: Wegańska Kuchnia Polska