Teraz czytasz...
Owsianka z hummusem [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Owsianka z hummusem [przepis]

Avatar photo

Owsianka z hummusem to nasza kolejna propozycja na sycące i pełne smaku danie. Idealne na kolacje lub śniadanie. Zachęcamy również do lektury książki „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, w której odczarowujemy to znane od wieków danie, pokazując, że owsianka niejedno ma imię. 

Do przygotowania owsianki z hummusem potrzebujesz:

  • 1 małą czerwoną paprykę
  • 1 łodygę selera naciowego
  • 3 czubate łyżki hummusu (np. z mango i chili dla wielbicieli ostrego smaku)
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • woda
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku

Owsianka z hummusem w 4 krokach

  1. Pokrój paprykę w kostkę, seler w plastry.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć paprykę i seler, smaż przez chwilę, mieszając, lekko posól.
  3. Wsyp płatki owsiane, dodaj hummus, zalej wodą.
  4. Gotuj do miękkości płatków, przypraw solą do smaku.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Edyty Stępczyńskiej „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Gaj. 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.