Grzegorz Krychowiak: BioGol ma być zdrową alternatywą

blank

Jakie składniki dodaje do musli? Dlaczego stworzył markę BioGol? Czy w Moskwie da się kupować żywność ekologiczną? Rozmawiamy z Grzegorzem Krychowiakiem, piłkarzem reprezentacji Polski, Lokomotivu Moskwa oraz pomysłodawcą marki BioGol.

Grzegorz Krychowiak mówi o:

  • rozwoju marki BIOGOL
  • dostępności ekożywności w Moskwie
  • kto robi zakupy w domu 😉
  • Więcej ciekwawych informacji na stronie głównej biokurier.pl

Karol Przybylak: Jakie są najważniejsze założenia marki BioGol?

Grzegorz Krychowiak:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Sport, jako biznes nie zawsze daje dobry przykład, szczególnie osobom najbardziej podatnym na komunikację marketingową, czyli dzieciom i młodzieży. Chcemy iść inną drogą i być zdrową alternatywą w świecie przemysłu spożywczego, który konsekwentnie pomija najważniejszą kwestię związaną z żywieniem, czyli jakość produktów.

BioGol oferuje 100% produktów rolnictwa ekologicznego, certyfikowanych zgodnie ze standardami polskimi oraz UE. Produkty najwyższej jakości, bez syntetycznych środków chemicznych, sztucznych dodatków czy wzmacniaczy smaku.

Przeczytaj więcej na temat marki BioGol: Grzegorz Krychowiak i żywność ekologiczna? Rusza marka BIOGOL

Na razie w ofercie znajdują się 24 produkty, ale będzie więcej. Czy może Pan zdradzić jakie jeszcze produkty się pojawią? Kiedy?

Jeszcze w tym roku pojawią się w sprzedaży musli według mojej autorskiej receptury. Kolejne produkty powinny być dostępne do sprzedaży w pierwszym kwartale 2021 roku.

Mówię powinny, bo podczas COVID wiele rzeczy jest utrudnionych i nie wszystko zależy od nas. Ciężko pracujemy. Mamy największego partnera w Polsce – firmę Bio Planet S.A., sukces przyjdzie wcześniej czy później.

Orzechy laskowe BIOGO - nowej marki Grzegorza Krychowiaka
Orzechy laskowe BIOGOL – nowej marki Grzegorza Krychowiaka

Zgodnie z zapowiedziami będzie Pan podejmował strategiczne decyzje dotyczące BioGol, ale w mediach pojawiła się też informacja, że pojawi się autorska kompozycja owsianki? Jakie składniki dodaje do niej Grzegorz Krychowiak?

Chodzi o autorskie musli, o których już wspomniałem. Nie chciałbym zdradzać całej tajemnicy, ale jedną z receptur przygotowaliśmy w oparciu o herbatę matcha. Mi smakują bardzo, mam nadzieję, że klientom również będą smakowały. Do owsianki najczęściej dodaję bakalie, zawsze BioGol (śmiech)

Jak ocenia Pan świadomość żywieniową wśród profesjonalnych sportowców? Czy zwracają uwagę na ekologiczne pochodzenie produktów? Czy istnieje szansa, że produkty BioGol pojawią się w jakimś klubowym menu?

Trudno mi mówić o wszystkich sportowcach, skupię się na piłkarzach. Myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku, ale nie generalizowałbym. Są piłkarze, którzy przywiązują bardzo dużą wagę do tego, co jedzą, a inni mniejszą. Według mnie BIO to naturalny kierunek i nie odejdziemy od tego. Organizm, który jest dobrze odżywiony produktami wysokiej jakości, to silny organizm. Takie detale robią różnicę na najwyższym poziomie.

Jak wygląda dostępność żywności BIO w Moskwie? Czy jest wiele sklepów specjalistycznych czy pojawia się ona np. w marketach?

W centrum sklepów nie jest dużo, ale jest kilka z bardzo dobrym asortymentem. Zakupami zajmuje się Celia, która również bardzo dba o to co je, a w związku z tym o to co my jemy. To duże ułatwienie gdy Twoja Partnerka wspiera Cię w zdrowym żywieniu.

Nawet gdybym miał chwilę słabości to w naszym domu nie ma niezdrowych rzeczy. Pod tym względem z Celią nie ma żartów (śmiech)

Dziękuję za rozmowę

 

Brak postów do wyświetlenia