KATEGORIA:

Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie – newsy

Rynek żywności ekologicznej rozwija się bardzo dynamicznie. Cały czas przybywa produktów z certyfikatem BIO, rolnicy dokonują konwersji na rolnictwo ekologiczne a ekożywność staje się coraz łatwiej dostępne na sklepowych półkach. Zapraszamy do lektury bieżąćeych informacji z ekorynku.

Rynek żywności eko. ostatnie artykuły

w tej kategorii
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

European Organic Congress już wkrótce w Warszawie

European Organic Congress to trzy dni ciekawych dyskusji, nawiązywania kontaktów i konkretnych działań na rzecz klimatu i przyszłości rolnictwa ekologicznego. Kongres odbędzie się w dniach 25-27 czerwca 2025 r. w ...

czytaj więcej >>
żywność ekologiczna na targach żywności
Akcja promocyjnaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Trendy w żywności funkcjonalnej i ekologicznej prezentowane na Międzynarodowych Targach Żywności

Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Poland to jedno z największych w Polsce wydarzeń dla branży spożywczej. Niezmiennie od 11 lat wystawcy prezentują na targach najciekawsze nowinki związane nie tylko ...

czytaj więcej >>
okładka magazynu Biokurier
Biokurier w drukuRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Wakacyjny numer Biokuriera. O czym przeczytacie?

Wakacyjny numer Biokuriera właśnie opuścił drukarnię i już wkrótce trafi do najlepszych sklepów z żywnością ekologiczną oraz prosto do Waszych skrzynek pocztowych. W środku porcja rzetelnej wiedzy, inspirujących przepisów i ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Polski rynek żywności ekologicznej w liczbach

Ile warty jest polski rynek żywności ekologicznej? Ile specjalistycznych eko sklepów działa? Czy przybywa przetwórców i rolników? Najnowsze dane z różnych raportów i publikacji.

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEko bibliotekaEko turystyka

Woda gazowana (sodowa). Jak powstaje? Jaka jest jej historia?

Woda gazowana, znana też jako woda sodowa, to nic innego jak woda wzbogacona dwutlenkiem węgla, inaczej mówiąc: sztucznie nasycona bąbelkami. Choć dziś trudno wyobrazić sobie bez niej półki w sklepach, ...

czytaj więcej >>
Na białym, drewnianym stole leży drewniana maselniczka w kształcie nerki. Wewnątrz znajduje się kostka jasnego, kremowego masła, na której leży srebrny nóż do masła z drewnianą rączką. Ostrze noża skierowane jest w lewo. W prawym górnym rogu widoczny jest fragment drewnianej miski wypełnionej białymi jajkami. W lewym górnym rogu widać fragment innego naczynia z jasnym produktem spożywczym. W prawym dolnym rogu znajduje się częściowo widoczny słoik z białą, teksturowaną pokrywką. Całość oświetlona jest jasnym światłem, tworzącym delikatne cienie.
Co zamiastEko turystykaEkologiczne jedzenie

Co zamiast masła? Przewodnik po zdrowych zamiennikach

Masło od lat gości na naszych stołach, jednak coraz więcej osób szuka dla niego zdrowszych lub bardziej funkcjonalnych alternatyw, i to z różnych powodów – dietetycznych, zdrowotnych, etycznych czy kulinarnych. ...

czytaj więcej >>