Matcha – zielona herbata pełna zdrowia
Matcha szturmem podbiła cały świat. Czy to chwilowa moda? A może ta japońska herbata faktycznie zasługuje na pełen zachwyt?
Żywność ekologiczna może być istotnym składnikiem zdrowej diety. Produkty z certyfikatem BIO posiadają dobre składy i często są w mniejszym stopniu przetworzone niż ich konwencjonalne odpowiedniki. Duże znaczenie dla jakości ma także naturalny sposób uprawy. Przeczytajcie o właściwościach odżywczych i wykorzystaniu mniej i bardziej znanych produktów spożywczych.
Matcha szturmem podbiła cały świat. Czy to chwilowa moda? A może ta japońska herbata faktycznie zasługuje na pełen zachwyt?
Guacamole to klasyczny sos meksykański, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Kremowy, lekko kwaskowaty, idealnie pasuje do nachos, tacos, kanapek czy jako dodatek do sałatek. Przygotowanie go w domu ...
Syrop pumpkin spice sprawia, że zwykła kawa zamienia się w napój pełen ciepła i korzennych nut. Sprawdź, z czego powstaje syrop dyniowy, jak wykorzystać go w kuchni i dlaczego jego ...
Odmiany dyni pozwalają na kulinarną różnorodność. Właśnie trwa sezon to warzywo. Ma wyjątkowy kolor, smak i mnóstwo walorów odżywczych. Poznaj jej najpopularniejsze odmiany i sprawdź, do czego możesz ją ...
Ciasto marchewkowe doskonale smakuje jesienią. Pasuje do popołudniowej kawy, świetnie współgra smakowo z kubkiem kakao. I choć przepisów na ten deser jest całe mnóstwo, my polecamy jego klasyczną wersję.
Cukinia to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, które od lat cieszy się ogromną popularnością w polskiej kuchni. Jej subtelny smak i szerokie zastosowanie sprawiają, że dobrze komponuje się zarówno w ...
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.