Wegańska kuchnia Polska autorstwa Edyty Stępczyńskiej to jedna z pierwszych publikacji, która pokazuje, że weganizm można połączyć z rodzimą tradycją. Teraz dostępna jest także w ebookowych formatach mobi i epub.
Wegańska Kuchnia Polska to książka kulinarna, w której znajdziecie 64 przepisy podzielone na 7 grup:
- zupy – kluski,
- pierogi,
- naleśniki – zamienniki mięsa – gulasze,
- kapusty – pasztety i pasty – dodatki,
- przystawki,
- sałatki – desery
Tradycyjne polskie potrawy w bezmięsnej wersji. Dlaczego nie?
Z Wegańską Kuchnią Polską przyrządzisz potrawy, które wydawałoby się nie mają racji bytu bez składników odzwierzęcych. Edyta Stępczyńska odczarowuje je i komponuje na nowo tak, aby smakowały tradycyjnie „jak u mamy” a jednocześnie nie bazowały na składnikach odzwierzęcych.
W Wegańskiej Kuchni Polskiej znajdziesz m.in. przepisy na potrawy takie jak:
- rosół
- gulaszowa
- kopytka
- kotlety mielone
- kotlet a la schabowy
- kotlet a la devolaiile
- pulpety
- gołąbki
- gulasz
- pasztet
- budyń
- kisiel
- majonez
- tofu a la ryba w galariecie
Najtańsze oferty na ebooka
Najtańsze oferty na ebooka Wegańska Kuchnia Polska wyszukacie za pośrednictwem serwisu upolujebooka.pl
Wegańska Kuchnia Polska – opinie o książce
Jeśli tęsknicie za smakiem tradycyjnej, rodzimej kuchni w wersji roślinnej, trafiliście na idealną książkę! Rozsmakujcie się w niej i cieszcie się pierogami, bigosami, gulaszami i galaretami…
Jola Słoma & Mirek Trymbulak – projektanci mody oraz kucharze bezglutenowej kuchni wegańskiej w Atelier Smaku.
Chcąc zrezygnować z mięsa i nabiału w diecie, nie trzeba przechodzić na egzotyczne gotowanie. Łatwe przepisy Edyty zaspokoją potrzeby osób, które szukają sposobów na zachowanie tradycyjnej kuchni, mimo zmiany w stosowanych składnikach.
Sylwia Falkiewicz, autorka wegańskiego bloga wszystkojestwglowie.pl
Książka Edyty Stępczyńskiej, choć w tytule kładzie akcent na weganizm, jest idealna również dla osób, które chcą nadać swoim daniom innego – zdrowszego – charakteru. Dania w niej zawarte są opracowane na podstawie ogólnodostępnych składników. Receptury są tak przygotowane, że łatwo o użycie zamienników. „Wegańska Kuchnia Polska” zatem pełna jest inspiracji, pomysłów i podpowiedzi. Jest odpowiednia dla osób, które nie czują się w kuchni pewnie.
Agnieszka Gotówka, redaktor naczelna biokurier.pl
Książka jest też cały czas dostępna w tradycyjnej formie, m.in. w naszym e-sklepie. Sprawdź: Wegańska Kuchnia Polska