Teraz czytasz...
Owsianka z bananami i mango [przepis]

Owsianka z bananami i mango [przepis]

Avatar photo

Owsianka z bananami i mango  -pełna słodyczy propozycja śniadaniowa. Edyta Stępczyńska postanowiła odczarować owsianki i pokazać, ze przygotować je można na wiele sposobów. Zarówno na słodko, jak i słono.

Chcesz widzieć więcej o tym dlaczego warto włączyć owsiankę do codziennego menu? Przeczytaj : Dlaczego warto jeść owsiankę?

Składniki na 2 osoby:

  • 2-3 minibanany
  • 1 małe mango
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • woda

Owsianka z bananami i mango w czterech krokach

  1. Rozgrzej w garnku olej kokosowy, wrzuć pokrojone mango i 2 minibanany.
  2. Chwilę duś, wsyp do garnka płatki owsiane, zalej je wodą tak, żeby było jej więcej niż płatków.
  3. Gotuj do ich miękkości, ciągle mieszając.
  4. Udekoruj owsiankę bananami.

Jeżeli zostanie Ci w kuchni trochę bananów nie martw się, przeczytaj ten tekst

Przepis pochodzi z książki Edyty Stępczyńskiej „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Gaj.

Książka Owsianki. 60 zaskakujących przepisów
Książka Owsianki. 60 zaskakujących przepisów

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.