Owsianka z bananami i mango -pełna słodyczy propozycja śniadaniowa. Edyta Stępczyńska postanowiła odczarować owsianki i pokazać, ze przygotować je można na wiele sposobów. Zarówno na słodko, jak i słono.
Chcesz widzieć więcej o tym dlaczego warto włączyć owsiankę do codziennego menu? Przeczytaj : Dlaczego warto jeść owsiankę?
Składniki na 2 osoby:
- 2-3 minibanany
- 1 małe mango
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- woda
Owsianka z bananami i mango w czterech krokach
- Rozgrzej w garnku olej kokosowy, wrzuć pokrojone mango i 2 minibanany.
- Chwilę duś, wsyp do garnka płatki owsiane, zalej je wodą tak, żeby było jej więcej niż płatków.
- Gotuj do ich miękkości, ciągle mieszając.
- Udekoruj owsiankę bananami.
Jeżeli zostanie Ci w kuchni trochę bananów nie martw się, przeczytaj ten tekst
Przepis pochodzi z książki Edyty Stępczyńskiej „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Gaj.