Teraz czytasz...
Placuszki bezglutenowe z czerwoną kapustą
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Placuszki bezglutenowe z czerwoną kapustą


Składniki

50 g mąki gryczanej
50 g mąki ziemniaczanej
50 g maki ryżowej
50 g maki kukurydzianej
50 g siemienia lnianego zmielonego
2 szklanki wody
100 g kapusty czerwonej startej na grubych oczkach
sól, pieprz
olej do smażenia. 

Sposób przygotowania:

Składniki suche mieszamy
Dolewamy wodę
Dokładamy kapustę. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Rozgrzewamy mocno patelnię ( najlepiej nieprzywierającą) i smażymy. Podajemy ciepłe polane swoim ulubionym sosem.

Rada: Doskonałym dodatkiem jest sos ze słonecznika i posypany dużą ilością szczypiorku. Aby przygotować sos należy pół szklanki ziaren  namoczyć na 1 h we wrzątku.Woda powinna pokryć ziarna- można użyć mniej wody i stopniowo dolewać w zależności jaki stopień gęstości chcemy uzyskać. Następnie zmielić w blenderze, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

 

autorka przepisu: Magdalena Gaudyn

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.