KATEGORIA:

Zdrowie

Jak żyć zdrowo? Podpowiadamy, które produkty spożywcze dodać do codziennego menu, aby zapobiegać chorobom. Doradzamy, jak rozwiązywać problemy zdrowotne naturalnymi sposobami, ale w zgodzie z najnowszą, potwierdzoną wiedzą medyczną. Zapraszamy do lektury!

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
czubajka kania
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Jak wygląda kania? Cechy, różnice i zastosowanie

Kania, a właściwie czubajka kania, to bardzo smaczny grzyb jadalny o dość charakterystycznym wyglądzie. Jej kapelusz przypomina parasol, i to dosłownie! Co więcej, może osiągać nawet 30 cm średnicy, co …

czytaj więcej >>
Dieta na niedoczynność tarczycy
Akcja promocyjnaZdrowie

Niedoczynność tarczycy a dieta. Co warto wiedzieć?

Nieleczona niedoczynność tarczycy lub też leczona w nieprawidłowy sposób, może skutkować tyciem, insulinoopornością oraz podwyższonym stężeniem cholesterolu. Dlatego też kluczowe znaczenie w przypadku tej jednostki chorobowej ma odpowiednie żywienie. Jaka …

czytaj więcej >>
owsianka na mleku z owocami
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Jak zrobić owsiankę na mleku?

Owsianka to bohater porannych posiłków, który zdobył serca wielu osób dbających o zdrowie. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że to jedno z najzdrowszych śniadań, jakie możemy sobie zafundować. Jest pełna błonnika, …

czytaj więcej >>
kobieta kaszle, przeziębienie
Zdrowie

Domowe sposoby na kaszel

Domowe sposoby na kaszel wracają do łask! Trzeba jednak stosować je z rozwagą. Po które zioła warto sięgać? Jak o siebie dbać, kiedy męczy nas kaszel i co może być …

czytaj więcej >>
pestki dyni
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Pestki dyni – właściwości i zastosowanie

Pestki dyni robią ostatnio furorę. Nic dziwnego,  bo ich walory prozdrowotne znane są od lat. Co zatem się w nich kryje? W jaki sposób je pozyskiwać? I dlaczego warto włączyć …

czytaj więcej >>
dynia hokkaido, pestki dyni hokkaido
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jeszZdrowie

Dynia hokkaido: jak ją rozpoznać i co z niej zrobić?

Dynia hokkaido to jedna z popularniejszych odmian dyni. Cieszy się dużym uznaniem kucharzy, bo nie trzeba jej obierać i ma wysoką wartością odżywczą. Do tego można ją wykorzystać na kilka …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: