Naturalne barwienie jajek. Jak uzyskać kolory?
Naturalne barwienie jajek to świetna zabawa, które ma długą tradycję. Co zatem najlepiej do tego celu wykorzystać?
Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.
Naturalne barwienie jajek to świetna zabawa, które ma długą tradycję. Co zatem najlepiej do tego celu wykorzystać?
Tarta jest znakomitym przykładem deseru, który bardzo szybko skradł nasze serca, mimo że jeszcze niedawno mało kto wiedział o jego istnieniu. I może właśnie tempo kariery tego wypieku sprawiło, że …
Czarnuszka jest jednoroczną rośliną z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, skąd zawędrowała na południe Europy i dalej. Jako roślina lecznicza i przyprawa znana jest od starożytności. Nazwy stosowane zamiennie …
Jajko wielkanocne kojarzy się nie tylko ze świątecznymi potrawami, ale też ozdobami. I choć bez niego trudno wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny, zwyczaj ten nie ma uzasadnienia biblijnego. Ale nie o …
Babkę wielkanocną na święta chcemy przygotować niemal wszyscy. Szukamy inspiracji, odkopujemy stare receptury, szukamy przepisów w sieci. Zawsze jednak napotykamy te same pomysły: babka majonezowa, babka piaskowa, babka cytrynowa… A …
Mieszanki do domowego wypieku chleba w jakości ekologicznej. Taką nowość zaproponowała klientom, pod marką Podlaskie Mąki Ekologiczne, firma BioLife z Bielska Podlaskiego. Rozmawiamy z Pawłem Szymczukiem, członkiem zarządu BioLife.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.