KATEGORIA:

Wiesz, co jesz

Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
widok z góry na naturalne barwniki jajek
Dom i ogródEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Naturalne barwienie jajek. Jak uzyskać kolory?

Naturalne barwienie jajek to świetna zabawa, które ma długą tradycję. Co zatem najlepiej do tego celu wykorzystać?

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Tarta. Co to za ciasto i co warto o nim wiedzieć?

Tarta jest znakomitym przykładem deseru, który bardzo szybko skradł nasze serca, mimo że jeszcze niedawno mało kto wiedział o jego istnieniu. I może właśnie tempo kariery tego wypieku sprawiło, że …

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Czarnuszka (kmin czarny) – co warto o niej wiedzieć?

Czarnuszka jest jednoroczną rośliną z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, skąd zawędrowała na południe Europy i dalej. Jako roślina lecznicza i przyprawa znana jest od starożytności. Nazwy stosowane zamiennie …

czytaj więcej >>
widok z góry na jajka kurze, strusie, gęsie
Ekologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jajko wielkanocne nie tylko od kury

Jajko wielkanocne kojarzy się nie tylko ze świątecznymi potrawami, ale też ozdobami. I choć bez niego trudno wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny, zwyczaj ten nie ma uzasadnienia biblijnego. Ale nie o …

czytaj więcej >>
sposób na babkę wielkanocną babka szpinakowa
Ekologiczne jedzeniePrzepisyWiesz, co jesz

Babkę wielkanocną zrób inaczej: szpinakowa z lukrem pomarańczowym

Babkę wielkanocną na święta chcemy przygotować niemal wszyscy. Szukamy inspiracji, odkopujemy stare receptury, szukamy przepisów w sieci. Zawsze jednak napotykamy te same pomysły: babka majonezowa, babka piaskowa, babka cytrynowa… A …

czytaj więcej >>
Podlaskie mąki ekologiczne mieszanki do wypieku chleba
Akcja promocyjnaEkologiczne jedzeniematerial partnera

Ekologiczne mieszanki do wypieku chleba i podlaskie mąki 

Mieszanki do domowego wypieku chleba w jakości ekologicznej. Taką nowość zaproponowała klientom, pod marką Podlaskie Mąki Ekologiczne, firma BioLife z Bielska Podlaskiego. Rozmawiamy z Pawłem Szymczukiem, członkiem zarządu BioLife. 

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: