Teraz czytasz...
Koktajl „snickers” [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Koktajl „snickers” [przepis]

Koktajl „snickers” to alternatywa dla batoników, ciastek i słodkich przekąsek. Jest bardzo smaczny i daje energetycznego „kopa”.

Trudno jest przestać jeść słodycze. Ograniczenie cukru w diecie jest jednak konieczne, jeśli chcemy zachować dobre zdrowie i samopoczucie. Nie trzeba jednak całkowicie rezygnować z dietetycznych przyjemności, o czym przeczytacie w naszym artykule o słodkich przekąskach na diecie.

Dzielimy się również przepisem na koktajl „snickers”. Jest słodki, ale przy tym dodaje sporo energii. Świetnie smakuje. Możesz wypić go na drugie śniadanie.

Koktajl „snickers”

Autorką przepisu jest mgr inż. Paula Nagel, ekspert ds. żywienia w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej i Centrum Dietetycznym Online NIZP-PZH w Warszawie.
Przepis ukazał się w najnowszym numerze drukowanego Biokuriera.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
Wartość energetyczna: 227 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 50 g
Prep Time 10 mins
Servings 2

Składniki
  

  • 1 dojrzały banan
  • 2 daktyle
  • 200 ml napoju owsianego
  • 30 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki masła orzechowego bez oleju palmowego w składzie

Przygotowanie
 

  • Daktyle zalej wrzącą wodą na kilka minut.
  • Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie ostudź.
  • Banana obierz ze skórki.
  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj i przelej do szklanki. 
Próbowałeś/aś już tego przepisu?Let us know how it was!

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.