Teraz czytasz...
Jabłecznik z papierówek

Jabłecznik z papierówek


Składniki:

jabłka EKO papierówki
¾ kg mąki ekologicznej bio,
4 żółtka,
1 kubek kwaśnej śmietany bio,
½ kostki masła bio,
¾ szklanki cukru bio,
1 płaska łyżka proszku do pieczenia bio,

 Sposób przygotowania:

 

Zagnieść ciasto w kulę i odłożyć do lodówki  na kilka godzin. Jabłka utrzeć na grubej tarce i posypać cukrem. Można dodać także cukru waniliowego. Odstawić. Ciasto podzielić na dwie części. 1 część rozłożyć na blasze. Upiec do lekkiego zarumienienia. Wyjąć. Wyłożyć jabłka na pierwszej części ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 30 do 40 min w temp. 180 stopni Celsjusza.

 

Zobacz także
Na zdjęciu, zrobionym z góry, widać duży wybór świeżych pomidorów ułożonych na ciemnym, drewnianym stole. Po lewej stronie leżą luzem różnorodne pomidory: kilka kiści pomarańczowych pomidorów, a także pojedyncze czerwone i mniejsze, żółte pomidorki koktajlowe. Po prawej stronie stół wypełnia wiklinowy koszyk, który jest po brzegi wypełniony jeszcze większą ilością pomidorów. W koszyku dominują czerwone pomidorki koktajlowe na gałązkach, ale widać też większe pomidory w odcieniach czerwieni, pomarańczy, a nawet ciemnozielone, niemal brązowe odmiany. Całość tworzy kolorową i apetyczną kompozycję, podkreślającą świeżość i różnorodność zbiorów.

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.