“Szybkie” ciasteczka

Składniki:

    185 g masła, roztopionego BIO
    1 szklanka wiórków kokosowych BIO
    2 szklanki płatków owsianych BIO
    1/2 szklanki mąki pszennej razowej lub orkiszowej BIO
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
    1/2 szklanki siemienia lnianego BIO
    2/3 szklanki orzechów- brazylijskie, nerkowce, włoskie, migdały BIO
    1/2 szklanki rodzynek i żurawiny BIO
    3-4 łyżki miodu leśnego/wielokwiatowego BIO
    1 wiejskie jajko

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Kłaść łyżką porcje płasko na blaszce w odstępach 1-2cm. Studzić na kratce.

Piec na pergaminie w temperaturze 170ºC przez 13-15 min.

autorka przepisu: Agata Namyślak

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!