KATEGORIA:

Ogród ekologiczny

Ogród ekologiczny to miejsce, w którym nie tylko odpoczniesz, ale też pozyskasz pyszną, zdrową żywność dla Twojej kuchni. W naturalnym ogrodnictwie wykorzystuje się naturalne nawozy oraz metody zapobiegania szkodnikom i chorobom. W tym dziale znajdziecie liczne porady i wskazówki dotyczące tego jak prowadzić ogród ekologiczny. Jeteśmy otwarci na Wasze propozycje tematów!

Ogród ekologiczny, ostatnie artykuły

w tej kategorii
Szara pleśń na pomidorze
Akcja promocyjnaOgród ekologiczny

Szara pleśń na pomidorach – jak zwalczyć domowymi sposobami?

Szara pleśń potrafi w kilka dni zamienić dorodne pomidory w watowaty gnój. Dlatego warto nauczyć się szybkiego rozpoznawania objawów choroby, usuwać zainfekowane fragmenty rośliny i wprowadzić proste, domowe opryski z ...

czytaj więcej >>
cięcie lawendy
Dom i ogródOgród ekologiczny

Kiedy przycinać lawendę?

Nie wiesz, kiedy przycinać lawendę, by pięknie rosła i kwitła? My znamy odpowiedź i chętnie się nią podzielimy 😊 Jest to o tyle ważne, że odpowiednie cięcie to klucz do ...

czytaj więcej >>
Co zamiastDeseryDom i ogród

Co zamiast trawnika w ogrodzie? Analiza i koszty

Dlaczego rezygnacja z trawnika bywa racjonalna? Czy rzeczywiście i dlaczego nie warto mieć trawnika? Jaki jest mniej więcej roczny koszt utrzymania trawnika w Polsce (z obsługą przez firmę ogrodniczą i ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieOgród ekologicznyŚniadania

Buratta. Jak i z czym jeść?

 Burata szturmem podbija restauracje na całym świecie. Pojawia się jako składnik letnich sałatek, wykwintnych przystawek i prostych dań. Jak powstaje? Co warto o niej wiedzieć? Jak ją wykorzystać w ...

czytaj więcej >>
ekologiczna uprawa marchwi
Dom i ogródEkologiczna uprawa warzywOgród ekologiczny

Uprawa marchwi bez chemii: kompleksowy przewodnik

Uprawa marchwi bez chemii jest możliwa. Wystarczy trochę pracy i wiedzy, by móc cieszyć się z dobrych plonów. Jak zatem się do tego zabrać? I czy skrzynie ogrodowe na warzywa ...

czytaj więcej >>
Na pierwszym planie, na drewnianym stole, znajduje się przezroczysty, kwadratowy pojemnik wypełniony zużytym olejem spożywczym, stojący na okrągłej drewnianej desce. Obok niego, nieco z tyłu, stoi przezroczysta butelka z lejkiem w szyjce, również wypełniona olejem, oraz zielona nakrętka obok butelki. W tle widać fragment kuchni z kuchenką, garnkiem i czajnikiem.
Dom i ogródEkologiczne jedzenieLess Waste

Co zrobić z olejem po smażeniu? [warto wiedzieć]

Pozostały po smażeniu olej nie powinien trafiać do zlewu, ubikacji ani do śmietnika. Choć wiele osób nadal tak robi – to duży błąd, który ma poważne konsekwencje – zarówno dla ...

czytaj więcej >>