- dzwonko z łososia
- 1 pomarańcza ekologiczne
- ½ cytryny ekologicznej
- Sól
- Pieprz
- Oliwa
- 1 ząbek czosnku
- 1 mandarynka ekologiczna
- 4 łyżki ryżu
- Kawałek papryki zielonej
- Kawałek papryki czerwonej
- 2 łyżki groszku z kukurydzą
- 4 oliwki czarne
- 4 pomidorki koktajlowe
- 3 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Łososia zamarynowałam. Do marynaty użyłam ½ soku z cytryny, ½ soku z pomarańczy, sól, pieprz, sprasowany ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy. Odstawiłam na cztery godziny do lodówki. Na patelni rozgrzałam olej. Łososia wyjęłam z marynaty otoczyłam w mące i smażyłam. Ryż ugotowałam do miękkości. Ostudziłam. Dodałam do niego pokrojoną paprykę zieloną, kawałek czerwonej, kukurydza z groszkiem, i cząstki mandarynki pozbawione błonek. Całość wymieszałam. Łososia podaję na plastrach pomarańczy z sałatką. Talerz dekoruję oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
autorka przepisu: Magdalena
Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis
[ Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]