Teraz czytasz...
Poncz cytrusowy

Poncz cytrusowy

Składniki:

– butelka czerwonego wina
– 2 mandarynki
– 1 limonka
– 1 cytryna
– 1 pomarańcza
– ok 4 cm świeżego imbiru
– 6 goździków
– 2 ziarna kardamonu
– gwiazdka anyżu
– 4 łyżki dobrej czarnej herbaty
– 1 litr wody
– 6-8 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Wrzątek posłodzić, zalać nim herbatę, goździki, kardamon i anyż, odstawić na 10 minut. Cytrusy i imbir umyć, pokroić w plasterki, wrzucić do szklanego naczynia. Zalać winem i odcedzoną herbatą.

Autorka przepisu: Aleksandra

Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis

Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.