Teraz czytasz...
Pierożki z farszem dyniowym
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Pierożki z farszem dyniowym

Składniki:
Ciasto:
250 g mąki
3 łyżki śmietany
1 jajko
½ kostki masła
Sól

Farsz:
300 g dyni
2 cebule
Słodka papryka
Sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

1.    Farsz: Cebule kraje w kostkę a dynie ścieram na tarce na grubych oczkach i podsmażam na oleju  z przyprawami.
2.    Z podanych na ciasto składników zagniatam ciasto.
3.    Wałkuje go dość cienko i nożem kroje kwadraty.
4.    Nakładam farsz i sklejam wszystkie rogi.
5.    Gotowe pierożki układam na papierze do pieczenia i piekę ok. 40 minut.

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

[wróć do listy przepisów]

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.