Pierożki z farszem dyniowym

Składniki:
Ciasto:
250 g mąki
3 łyżki śmietany
1 jajko
½ kostki masła
Sól

Farsz:
300 g dyni
2 cebule
Słodka papryka
Sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

1.    Farsz: Cebule kraje w kostkę a dynie ścieram na tarce na grubych oczkach i podsmażam na oleju  z przyprawami.
2.    Z podanych na ciasto składników zagniatam ciasto.
3.    Wałkuje go dość cienko i nożem kroje kwadraty.
4.    Nakładam farsz i sklejam wszystkie rogi.
5.    Gotowe pierożki układam na papierze do pieczenia i piekę ok. 40 minut.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

[wróć do listy przepisów]

Brak postów do wyświetlenia