Owsianka z rzodkiewką [przepis]

blank

Wiosną wielu z nas sięga po nowalijki. Smacznym dodatkiem do kanapek jest m.in. rzodkiewka. Warto dodać ją jednak również do… owsianki! Zaskoczeni? Spróbujcie sami. 

By przygotować owsiankę z rzodkiewką potrzebne są następujące składniki:

  • 1 małe awokado
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • kilka rzodkiewek
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • woda, sól

Owsianka z rzodkiewką w 5 krokach

  1. Obierz awokado, pokrój na kawałki, umyj i pokrój rzodkiewki.
  2. Wsyp płatki owsiane do garnka.
  3. Dodaj szpinak, rzodkiewki i awokado. Zalej wodą tak, by było jej co najmniej 2 razy więcej niż płatków.
  4. Wsyp pestki dyni i płatki drożdżowe. Gotuj do miękkości płatków, ciągle mieszając.
  5. Przypraw solą do smaku. W razie potrzeby dodaj wody.

Podawaj posypane płatkami i świeżymi rzodkiewkami.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przepis pochodzi z najnowszej książki Edyty Stępczyńskiej „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, która 4 maja 2020 ukaże się nakładem Wydawnictwa Gaj. Trwa przedsprzedaż

blank

Brak postów do wyświetlenia