Wsparcie producentów ekożywności w czasach koronawirusa. Inicjatywy Polskiej Izby Żywności Ekologicznej i Polskiej Ekologii

Badania dowodzą, że produkty ekologiczne zawierają więcej witamin i minerałów niż żywność konwencjonalna.
Badania dowodzą, że produkty ekologiczne zawierają więcej witamin i minerałów niż żywność konwencjonalna.

Baza danych producentów i sprzedawców żywności ekologicznej, sklep internetowy i klub sympatyków – stowarzyszenia zrzeszające ekoproducentów ruszają z inicjatywami wspierającymi przedsiębiorców w nieprzewidywalnych czasach.


Branża spożywcza wydaje się być jedną z mniej dotkniętych turbulencjami związanymi z epidemią koronawirusa. Nie oznacza to jednak, że w ogóle jej nie odczuwa.

Wiele łańcuchów dostaw i dystrybucji zostało zachwianych, a przedsiębiorstwa opierające swój biznes o współprace z hotelami czy restauracjami stają przed poważnymi problemami.

Sytuację dostrzegają dwa największe polskie stowarzyszenia zrzeszające producentów ekologicznych.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Polska Izba Żywności Ekologicznej (PIŻE) rozpoczęła akcję promowania stron internetowych swoich członków. 16 kwietnia na stronie jemyeko.com ruszy specjalna zakładka z odnośnikami do esklepów oferujących żywność ekologiczną oraz sklepów producentów zrzeszonych w PIŻE.

Adres strony Polskiej Izby Żywności Ekologicznej : https://jemyeko.com/

Stowarzyszenie Polska Ekologia zapowiada uruchomienie sklepu internetowego wyposażonego w produkty z oferty swoich członków. Dodatkowym wsparciem ma być uruchomienie programu „Klub sympatyków Polskiej Ekologii”. Umożliwi on klientom zdobywanie dodatkowych rabatów.

Adres strony Stowarzyszenia Polska Ekologia: http://www.polskaekologia.org/

Brak postów do wyświetlenia