KATEGORIA:

Eko biblioteka

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
Akcja promocyjnaEko bibliotekaLess Waste

„Jak kompostować? To proste!” – książka Joanny Baranowskiej już w sprzedaży

8 marca 2020 r. swoją premierę miała książka „Jak kompostować? To proste” Joanny Baranowskiej, autorki bloga proekologicznego Organiczni.eu. To obowiązkowa pozycja dla każdego, komu bliska jest idea zero waste. 

czytaj więcej >>
Eko bibliotekaEkologiczne jedzenieRelaks

„Władcy jedzenia” Stefano Liberti [recenzja]

Ziemia jako jedna wspólna przestrzeń wymiany i poszczególne regiony świata specjalizujące się w określonej produkcji – taka wizja brzmi kusząco i trudno nie dostrzec, że realizuje się wraz z rozwojem …

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEko bibliotekaRelaks

„Tradycyjna Spiżarnia” Krzysztofa Leśniewskiego, czyli smacznie, zdrowo i tradycyjnie

Nakładem Wydawnictwa Gaj ukazała się książka Krzysztofa Leśniewskiego „Tradycyjna Spiżarnia”. To zbiór inspirujących przepisów, które nawiązują do kuchni regionalnej Pałuk. Autora pytamy, skąd pomysł na jej powstanie.

czytaj więcej >>
Eko bibliotekaEkologiczne jedzenieRelaks

Katarzyna Kosmala o tym, dlaczego zdecydowała się zaprosić zioła do kuchni

Pierwszy obiad ugotowała, gdy miała 8 lat. Kiedyś gotować uczyła ją mama, dziś sama uczy sztuki kulinarnej swoje dzieci. Katarzyna Kosmala, autorka książki „Ziołowe smaki”, zdradza, jak wyglądała praca nad …

czytaj więcej >>
Eko bibliotekaEkologiczne jedzenieRelaks

Dlaczego warto używać ziół?

Zioła używano już w starożytności. Były one jedynym ówczesnym lekarstwem na szereg dolegliwości. Obecnie obserwujemy wzrost zainteresowania tymi roślinami. Ich uprawa w ogrodzie czy na parapecie w kuchni stała się …

czytaj więcej >>
Eko bibliotekaRelaks

„Ziołowe smaki” Katarzyny Kosmali [recenzja]

Na tę książkę czekałam z niecierpliwością. „Ziołowe smaki” to książka wydana z pasją, zaangażowaniem i sercem. Widać to zresztą doskonale. Katarzyna Kosmala debiutuje w wielkim stylu.

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Less Waste: