Teraz czytasz...
Pasta z białej fasoli [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Pasta z białej fasoli [przepis]

Strączki mogą być świetną propozycją na pożywne śniadanie. Można z nich przygotować wiele smacznych dań. Moją dzisiejszą propozycją jest pasta z białej fasoli. Można ją jeść z pieczywem, ale sprawdzi się też jako dodatek do warzyw. 

Pastę z białej fasoli przygotujesz w 15 min.

Składniki:

  • 2 puszki ugotowanej białej fasoli
  • 2 lub 3 białe cebule (może być też cebula szalotka)
  • 2 jabłka
  • tymianek suszony
  • sól
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Pasta z białej fasoli w 5 prostych krokach

  1. Fasolę z puszki odsączamy.
  2. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym, rumieniąc ją.
  3. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki, dodajemy do podsmażonej cebulki.
  4. Fasolę blendujemy i dodajemy do niej cebulkę z jabłkiem.
  5. Przyprawiamy do smaku cytryną i solą oraz tymiankiem.

Pasta doskonale smakuje z ogórkiem kiszonym.

Sprawdź także: Szybkie kotlety z fasoli

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.