Strona główna » Pasta z białej fasoli [przepis] Pasta z białej fasoli [przepis] by Maria Zubowicz 15 maja 2019 Maria ZubowiczStrączki mogą być świetną propozycją na pożywne śniadanie. Można z nich przygotować wiele smacznych dań. Moją dzisiejszą propozycją jest pasta z białej fasoli. Można ją jeść z pieczywem, ale sprawdzi się też jako dodatek do warzyw. Pastę z białej fasoli przygotujesz w 15 min.Składniki: Zobacz także Turystyka kulinarna w rozkwicie: lokalne smaki i ekologia przyciągają podróżnikówNajnowszy numer Biokuriera 2 puszki ugotowanej białej fasoli2 lub 3 białe cebule (może być też cebula szalotka)2 jabłkatymianek suszonysól1/2 cytryny2 łyżki oleju kokosowegoPasta z białej fasoli w 5 prostych krokachFasolę z puszki odsączamy.Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym, rumieniąc ją.Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki, dodajemy do podsmażonej cebulki.Fasolę blendujemy i dodajemy do niej cebulkę z jabłkiem.Przyprawiamy do smaku cytryną i solą oraz tymiankiem.Pasta doskonale smakuje z ogórkiem kiszonym.Sprawdź także: Szybkie kotlety z fasoli Czym zastąpić cukier? poprzedni artykuł Musztarda, ketchup, majonez – jak wybrać najlepsze? następny artykuł