La Selva wprowadza na polski rynek nowości, które zainteresują nie tylko entuzjastów włoskiej kuchni.
La Selva czyli…
LaSelva to farma i przetwórnia ekologiczna położona w południowej Toskanii. Firma od 1980 roku zajmuje się ekologiczną uprawą warzyw i owoców. Na imponującej powierzchni około 664 ha uprawiane są również zboża i mieszanki paszowe dla bydła. Od kilku lat produkty La Selva dostępne są również w Polsce.
Oto najświeższe nowości
•Marmolada z czerwonych pomarańczy 220g BIO – słodzona wyłącznie cukrem trzcinowym. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem i twarogiem lub jako dodatek do ciast
•Marmolada z gorzkiej pomarańczy 220g BIO – dla miłośników gorzkich pomarańcz. Smakuje najbardziej ze świeżym pieczywem i serem ricottta, jako baza do kreacji własnych ciasteczek lub do przekładania warstw tortu
•Marmolada z różowych grejfrutów 220g BIO – delikatna marmolada o intensywnym owocowym smaku różowych grejpfrutów. Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatku substancji żelujących
•Marmolada cytrynowo imbirowa 220g BIO – popularna marmolada, tym razem z nutką imbiru dla wzmocnienia smaku, idealna na śniadanie, do jogurtu lub serka, musli, deserów lub ciast
•Koncentrat pomidorowy 20-22% 220g BIO – wyprodukowany w 100% z toskańskich pomidorów. Bez zbędnych dodatków, nadaje potrawom intensywny smak, idealną teksturę i kolor
•Sos pomidorowy z borowikami 520g BIO – większa wersja popularnego sosu, z którego można przygotować szybki i smaczny obiad dla dużej rodziny. Wystarczy podgrzać sos i podawać z ugotowanym „al dente” makaronem
• Ketchup pomidorowy 340g BIO – keczup z toskańskich pomidorów, słodzony moszczem z winogron, idealny do mięs i wędlin
Zobacz nowości od La Selvy
Przeczytaj wywiad z Karlem Eggerem, założycielem firmy La Selva: Karl Egger (La Selva): Ja bardzo lubię jeść. Dlatego też zacząłem produkować dobre jedzenie dla siebie. To jest to, co mi najbardziej w życiu się podoba.