Teraz czytasz...
Konfitura z malin i rozmarynu [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Konfitura z malin i rozmarynu [przepis]

Katarzyna Kosmala

Sezon na letnie owoce rozpoczęty! Na krzakach znaleźć już można pierwsze maliny, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Warto przygotować z nich smaczną konfiturę. Jej smak umili nam jesienne i zimowe wieczory.

By przygotować konfiturę z malin i rozmarynu potrzebujesz:

  • 1 kg malin,
  • cukier żelujący najlepiej 3:1 + 330 g cukru (według instrukcji na opakowaniu),
  • 3 gałązki rozmarynu.

Sposób przygotowania:

  1. Maliny gotuj razem z gałązkami rozmarynu ok. 15 min, następnie je wyjmij.
  2. Dodaj cukier i cukier żelujący. Gotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  3. Przełóż konfiturę do wyparzonych słoików i zakręć, odstaw do góry dnem.

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Kosmali „Ziołowe smaki

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.