60 pracowników warszawskiej sieci „Społem Praga Południe” wzięło udział w szkoleniach Akademii Biokuriera pt. „Skuteczny eko-doradca i sprzedawca”. Podczas dwóch dni zajęć wyjaśnialiśmy czym jest żywność ekologiczna i jak skutecznie przekonywać do niej klientów.
„Społem Praga Południe” systematycznie poszerza ofertę certyfikowanych produktów ekologicznych we wszystkich 28 sklepach a najszerszy asortyment dostępny jest w placówkach przy ul. Kajki 69, Grochowskiej 207 i Rydygiera 8.
Przedstawiciele sieci dostrzegają konieczność poszerzania wiedzy personelu sprzedającego na ten temat. Stąd pomysł na to, aby w okolicach „ekowysp” dostępni byli ekorodacy potrafiący doradzić klientom podczas dokonywania zakupów. Podczas szkoleń przeprowadzonych przez Karola Przybylaka i Adama Turowca z Akademii Biokuriera uczestnicy mieli okazję zapoznać się z informacjami z zakresu:
– Rozpoznawania żywności ekologicznej
– Prezentacji różnic pomiędzy produktami BIO a konwencjonalnymi
– Omówienia najważniejszych argumentów przemawiających za wyborem żywności ekologicznej
– Ćwiczeń praktycznych z technik sprzedażowych i argumentacji przydatnej podczas sprzedaży ekoproduktów
– Prezentację skutecznych i nienachalnych metod doradzania klientom
Każdy z uczestników szkolenia otrzymał przydatne, podręczne „ściągawki” z najważniejszymi informacjami oraz zaświadczenie o udziale w zajęciach.
Akademia Biokuriera to projekt, w ramach którego świadczymy usługi szkoleniowe i consultingowe z zakresu marketingu i sprzedaży żywności ekologicznej, tradycyjnej i lokalnej. W tym zakresie współpracowaliśmy już z organizatorami targów Natura Food, Polagra, Regionalia, Organic Marketing Forum, Organizacjami Pozarządowowymi, Ośrodkami Doradztwa Rolniczego oraz firmami działającymi w biobranży.
Serdecznie zapraszamy do współpracy zainteresowane firmy (lub grupy firm) oraz organizacje. Kontakt z nami