KATEGORIA:

Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie – newsy

Rynek żywności ekologicznej rozwija się bardzo dynamicznie. Cały czas przybywa produktów z certyfikatem BIO, rolnicy dokonują konwersji na rolnictwo ekologiczne a ekożywność staje się coraz łatwiej dostępne na sklepowych półkach. Zapraszamy do lektury bieżąćeych informacji z ekorynku.

Rynek żywności eko. ostatnie artykuły

w tej kategorii
Akcja promocyjnamaterial partneraRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

BIO EXPO Warsaw 2025 – najważniejsze targi produktów ekologicznych

Ponad 200 wystawców, tysiące odwiedzających i trzy dni inspirujących spotkań – tak zapowiada się 7. edycja BIO EXPO Warsaw, która odbędzie się w dniach 25–27 listopada 2025 roku w Ptak ...

czytaj więcej >>
widok na filiżankę kawy grzybowej
Ekologiczne jedzenienowe produktyWiesz, co jesz

Kawa grzybowa. Brzmi dziwnie, smakuje zaskakująco

Kawa grzybowa przebojem wdarła się do świata zdrowego stylu życia. Choć jej nazwa brzmi nietypowo, kryje w sobie interesującą historię oraz szereg potencjalnych korzyści. Czy rzeczywiście warto po nią sięgać ...

czytaj więcej >>
Ekologiczne jedzenieRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsyWiesz, co jesz

Polski rynek żywności ekologicznej w liczbach

Ile warty jest polski rynek żywności ekologicznej? Ile specjalistycznych eko sklepów działa? Czy przybywa przetwórców i rolników? Najnowsze dane z różnych raportów i publikacji.

czytaj więcej >>
PIŻE na PGE Narodowym Narodowy Dzień Sportu 2025
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Narodowy Dzień Sportu 2025 za nami. PIŻE serwowała eko smaki i dobrą zabawę

Mimo kapryśnej aury w niedzielę 14 września 2025 roku na błoniach PGE Narodowego panowała wyjątkowa atmosfera. Polska Izba Żywności Ekologicznej (PIŻE) pokazała, że ekologia to nie tylko zdrowy wybór, ale ...

czytaj więcej >>
kaszoto z suszonymi grzybami jako przykład dania regionalnego promującego polską turystykę kulinarną
Eko turystykaRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Rozpoczął się nabór do konkursu „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”

Wystartował konkurs „Wawrzyn Polskiej Turystyki Kulinarnej”. Jest to pierwszy w Polsce plebiscyt poświęcony promocji turystyki kulinarnej. Jego celem jest wyróżnienie osób, miejsc i projektów, które łączą podróże z regionalnymi smakami. ...

czytaj więcej >>
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

European Organic Congress już wkrótce w Warszawie

European Organic Congress to trzy dni ciekawych dyskusji, nawiązywania kontaktów i konkretnych działań na rzecz klimatu i przyszłości rolnictwa ekologicznego. Kongres odbędzie się w dniach 25-27 czerwca 2025 r. w ...

czytaj więcej >>