La Selva i nowe włoskie specjały w jakości BIO

La Selva wprowadza na polski rynek nowości, które zainteresują nie tylko entuzjastów włoskiej kuchni.

La Selva czyli…

LaSelva to farma i przetwórnia ekologiczna położona w południowej Toskanii. Firma od 1980 roku zajmuje się ekologiczną uprawą warzyw i owoców. Na imponującej powierzchni około 664 ha uprawiane są również zboża i mieszanki paszowe dla bydła. Od kilku lat produkty La Selva dostępne są również w Polsce.

Oto najświeższe nowości

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Marmolada z czerwonych pomarańczy 220g BIO – słodzona wyłącznie cukrem trzcinowym. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem i twarogiem lub jako dodatek do ciast

•Marmolada z gorzkiej pomarańczy 220g BIO – dla miłośników gorzkich pomarańcz. Smakuje najbardziej ze świeżym pieczywem i serem ricottta, jako baza do kreacji własnych ciasteczek lub do przekładania warstw tortu

•Marmolada z różowych grejfrutów 220g BIO – delikatna marmolada o intensywnym owocowym smaku różowych grejpfrutów. Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatku substancji żelujących

•Marmolada cytrynowo imbirowa 220g BIO – popularna marmolada, tym razem z nutką imbiru dla wzmocnienia smaku, idealna na śniadanie, do jogurtu lub serka, musli, deserów lub ciast

•Koncentrat pomidorowy 20-22% 220g BIO – wyprodukowany w 100% z toskańskich pomidorów. Bez zbędnych dodatków, nadaje potrawom intensywny smak, idealną teksturę i kolor

•Sos pomidorowy z borowikami 520g BIO – większa wersja popularnego sosu, z którego można przygotować szybki i smaczny obiad dla dużej rodziny. Wystarczy podgrzać sos i podawać z ugotowanym „al dente” makaronem

• Ketchup pomidorowy 340g BIO – keczup z toskańskich pomidorów, słodzony moszczem z winogron, idealny do mięs i wędlin

Zobacz nowości od La Selvy

Przeczytaj wywiad z Karlem Eggerem, założycielem firmy La Selva: Karl Egger (La Selva): Ja bardzo lubię jeść. Dlatego też zacząłem produkować dobre jedzenie dla siebie. To jest to, co mi najbardziej w życiu się podoba.

Brak postów do wyświetlenia