Teraz czytasz...
Kluski szwajcarskie z płaskurki BIO

Kluski szwajcarskie z płaskurki BIO

Sposób przygotowania: Zagotować łyżkę masła w szklance mleka, a do wrzątku wsypać 250 g mąki z płaskurki BIO, ciągle mieszając łyżką. Następnie rondelek odstawić od ognia, wbić cztery całe jaja powoli jedno po drugim i mieszać ciągle, aż ciasto będzie się ciągnąć. Wodę zagotować i kłaść do niej łyżką długie kluski. Gdy wypłyną, wyjąć je na durszlak i przelać zimną wodą; potem je wrzucić do formy, posmarowanej masłem. ¼ l śmietanki rozbić z trzema żółtkami i pianą z trzech białek; dodać dwie łyżki cukru nierafinowanego BIO, razem zmieszać i wlać kluski do rondla; potem wstawić do piecyka i piec godzinę w gorącej blasze.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.