Największą wartość pokarmową mają produkty wytworzone z mieszanek zbóż i amarantusa, dające możliwość szerszego stosowania szarłatu w przygotowywaniu domowych potraw. Modyfikacja ulubionych ciast poprzez wzbogacenie ich o mąkę z amarantusa, może być zbawienna dla zdrowia i dostarczyć wielu doświadczeń smakowych. Twój ulubiony murzynek może być jednocześnie zdrowy i pyszny, warto więc spróbować małej modyfikacji i cieszyć się jego smakiem znacznie częściej.
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki mąki z amarantusa
1 kostka margaryny
1 szklanka wody
2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jaja
Sposób przygotowania:
[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]
Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!