Łukasz Gębka. Żywność EKO w sieciach kupowana jest pod wpływem impulsu


Zakup żywności ekologicznej w sklepach sieciowych jest w zdecydowanej większości przypadków podejmowany pod wpływem chwilowego impulsu – uważa Łukasz Gębka, prezes Farmy Świętokrzyskiej.


Z naszych obserwacji wynika, że klienci decyzję o zakupie ekologicznych warzyw podejmują często spontanicznie. Dlatego bardzo ważne jest to, że stały się one dostępne, ale w dłuższej perspektywie zarówno Farma Świętokrzyska, jak i cała branża ekologiczna musi stawiać na edukację konsumentów i budowanie świadomości w zakresie tego, co gwarantuje unijne logo żywności ekologicznej

mówi Łukasz Gębka, prezes Farmy  Świętokrzyskiej.

Oddolna Strategia Rozwoju Rolnictwa Ekologicznego. Grupa ODROLNIKA zaprasza do jej tworzenia

Farma Świętokrzyska, czyli…

Farma Świętokrzyska to największy polski dostawca ekologicznych warzyw. Farma zajmuje areał 140 ha oraz współpracuje poprzez umowy kontraktacyjne z 50 innymi gospodarstwami ekologicznymi. Prowadzi też własną przetwórnię.