Domowe przetwory

Sprawdzone przepisy na domowe przetwory i konserwy

Zdjęcie przedstawia składniki do przygotowania ogórków małosolnych: dwa słoiki z ogórkami, ogórki gruntowe, koper, czosnek, sól i pieprz.małosolnych: dwa słoiki z ogórkami, koprem i czosnkiem, obok miseczka z solą, ogórki, koper, czosnek i korzeń chrzanu.
Jak zrobić ogórki małosolne krok po kroku

Ogórki małosolne kojarzą się z domowym obiadem i spotkaniami z rodziną. Ich przygotowanie jest niezwykle…

słoiki z przetworami
Pasteryzacja w piekarniku krok po kroku

Pasteryzacja w piekarniku (na sucho) to jeden ze sposób na zachowanie świeżości naszych przetworów. To…

kobieta przygotowuje przetwory na zimę
Przetwory na zimę. Czy to się opłaca?

Przetwory na zimę były kiedyś nieodłącznym elementem niemal każdego domu. Tylko w ten sposób można…