Domowe przetwory

Sprawdzone przepisy na domowe przetwory i konserwy

słoiki z przetworami
Pasteryzacja w piekarniku krok po kroku

Pasteryzacja w piekarniku (na sucho) to jeden ze sposób na zachowanie świeżości naszych przetworów. To…

widok z góry na dwie skrzynki drewniane z jabłkami zielonymi i czerwonymi
Co zrobić z jabłkami: sprawdzone pomysły i przepisy

Jabłka to prawdziwy skarb każdej kuchni. Można z nich wyczarować zarówno klasyczne desery, jak i…

Otwarty, przezroczysty woreczek strunowy z zielonym zapięciem, wypełniony zamrożonymi, czerwonymi truskawkami, leży na szarym, drewnianym stole. Kilka pojedynczych, oszronionych truskawek wysypało się z woreczka na stół. W tle widoczna jest szara, drewniana ściana.
Jak mrozić truskawki krok po kroku, by zachować smak i jakość

Lato w pełni obdarza nas bogactwem smaków, a jednym z jego najjaśniejszych punktów są soczyste,…