Poncz cytrusowy

Składniki:

– butelka czerwonego wina
– 2 mandarynki
– 1 limonka
– 1 cytryna
– 1 pomarańcza
– ok 4 cm świeżego imbiru
– 6 goździków
– 2 ziarna kardamonu
– gwiazdka anyżu
– 4 łyżki dobrej czarnej herbaty
– 1 litr wody
– 6-8 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Wrzątek posłodzić, zalać nim herbatę, goździki, kardamon i anyż, odstawić na 10 minut. Cytrusy i imbir umyć, pokroić w plasterki, wrzucić do szklanego naczynia. Zalać winem i odcedzoną herbatą.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Autorka przepisu: Aleksandra

Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis

Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]

Brak postów do wyświetlenia