KATEGORIA:

Dom i ogród

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
Aktywne SmakiEko bibliotekaEko turystyka

Jak „ominiesz” system kaucyjny domowym sposobem?

Od 1 października 2025 roku obowiązuje w Polsce system kaucyjny. To rozwiązanie długo wyczekiwane i, co do idei słuszne, ale wciąż budzące wiele kontrowersji związanych z praktycznymi szczegółami. Dla tych, ...

czytaj więcej >>
metoda obierania granatu
Dom i ogródEkologiczne jedzenieWiesz, co jesz

Jak obrać granat, żeby się nie pobrudzić? Praktyczny poradnik krok po kroku

Granat to jeden z najzdrowszych owoców świata – pełen witamin, antyoksydantów i wyjątkowego smaku. Niestety wiele osób rezygnuje z jego jedzenia, bo nie wie, jak go szybko i czysto obrać. ...

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEkologiczne jedzenieObiady

Polenta – czym jest i jak ją wykorzystać

Polenta ma delikatny smak, kremową konsystencję i jest niezwykle uniwersalna. Sprawdza się na ciepło, pokrojona w plastry (po stężeniu), smażona,  zapiekana. To klasyczne danie kuchni włoskiej . Przygotowujemy je z ...

czytaj więcej >>
suszone grzyby wysypują się ze słoika
Dom i ogródWiesz, co jesz

Jak przechowywać suszone grzyby, żeby zachowały smak i aromat

Suszone grzyby to prawdziwy skarb jesieni. Jednak nawet najlepiej wysuszone łatwo mogą stracić swój zapach, smak i kolor, jeśli nie będą odpowiednio przechowywane. Podpowiadamy, jak przechowywać suszone grzyby, aby przez ...

czytaj więcej >>
meble tapicerowane
Akcja promocyjnaDom i ogród

Dlaczego warto postawić na sofy tapicerowane zamiast skórzanych?

Urządzając salon, warto pamiętać o aspektach funkcjonalnych i estetycznych. Idealnie jak idą ze sobą w parze. Kluczowym miejscem jest sofa, gdyż to centrum wypoczynku, miejsce spotkań z bliskimi. To jednocześnie ...

czytaj więcej >>
Krowiak podwinięty zdjęcie
Dom i ogródWiesz, co jesz

Olszówka – grzyb. Dlaczego lepiej go nie zbierać?

Olszówka to grzyb, który na pierwszy rzut oka wydaje się niegroźny, jednak za którymś razem jego spożycie może skończyć się tragicznie. Przekonał się o tym niemiecki mykolog Julius Schäffer, który ...

czytaj więcej >>